Stærkt team skal lede GDT-bibelskole i Etiopien

På billedet ses Laura og Niels Olin Nygaard, som er tidligere forstanderpar på Ordet og Israels discipelskole i Israel. Foto: Emma Dyhr

Et tidligere forstanderpar på discipelskolen i Israel og en tidligere missionær i Promissio udgør et stærkt lederteam på Global Discipleship Training-holdet i foråret 2023.

Promissio har i 2022 forgæves ledt efter et missionærpar, som blandt andet skal lede bibelskolen Global Discipleship Training (GDT). I mellemtiden har interessen for at deltage på GDT været stor, og holdet er nu blevet fyldt med 16 deltagere. Promissio har derfor lavet en anden konstellation, hvor lederposten bliver udgjort af ikke mindre end tre stærke profiler.

Tidligere DST-ledere fra Israel

På størstedelen af bibelskoleopholdet i Etiopien vil Laura og Niels Olin Nygaard, som er tidligere forstanderpar på Ordet og Israels discipelskole i Israel, lede GDT’erne. Laura og Niels Nygaard bor til daglig i Gjern og kommer i Silkeborg Oasekirke.

Tidligere missionær

På den sidste del af opholdet vil tidligere missionær i Etiopien, Anders Pradsgaard Møberg, tage over. Fra sin missionærtid har Anders Møberg et stort kendskab til Etiopien. Samtidig har han som tidligere landsleder for Indre Missions Ungdom erfaring med at lede unge. Anders Møberg er til daglig sognepræst i Christianskirken i Aarhus.

Anders Pradsgaard Møberg, der er sognepræst i Christianskirken i Aarhus, har tidligere været missionær i Etiopien. Anders skal lede GDT-bibelskolens sidste del. Foto: Promissio

Sikkerhedshensyn

Som missionær boede Anders Møberg sammen med sin familie i Addis Ababa, hvor GDT i år vil blive afholdt. Det er nemlig ifølge Udenrigsministeriets rejsevejledning for øjeblikket ikke muligt at benytte de ellers dertil indrettede bygninger, Mana Galataa, som ligger i Robe i det sydøstlige Etiopien.

Global Discipleship Training (GDT)

GDT er et samarbejde mellem Børkop Højskole og Promissio. Deltagerne er samlet 10 uger på Børkop Højskole og 11 uger i Etiopien. GDT-holdet begyndte på Børkop Højskole den 5. januar og rejser til Etiopien den 4. februar. Man kan læse mere om GDT på www.globaldt.dk

Promissio

Det evangelisk-lutherske missionsselskab Promissio arbejder primært i Etiopien og Liberia. Missionselskabet beskriver her sin målsætning om at lade evangeliet krydse grænser i samarbejde med partnere i Afrika:

”Promissio handler om mennesker og det livsforvandlende møde, og vi vil med hjerte, mund og hænder være Guds redskaber til, at mennesker får et livsforvandlende møde med Jesus Kristus! Gennem samarbejdskirker og andre partnere i Afrika støtter Promissio blandt andet rehabilitering af unge prostituerede, undervisning og sundhedsarbejde, kirkeligt arbejde blandt børn og unge, uddannelse af præster og evangelister, bekæmpelse af hiv/aids og kapacitetsopbygning på forskellige niveauer i kirkerne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Promissio hed før Dansk Ethioper Mission.” Læs mere på www.promissio.dk.