Er vi netop nu vidner til en ny Jesus Revolution?

Her ses en scene fra filmen Jesus Revolution, som netop har haft premiere i USA.

Filmen Jesus Revolution om vækkelsen i 1970’erne har haft premiere i USA præcis samtidig med den vækkelse, der startede på det kristne Asbury Universitet og nu breder sig til andre universiteter.

Filmproducer Jon Erwin havde aldrig forestillet sig noget sådant, da han allerede i 2015 begyndte at lægge planer om filmatiseringen af “Jesus Revolution”.

“Vi har arbejdet med historien i mange år. Vi blev næsten færdige, men så kom COVID med nedlukningen,” udtalte Erwin til The Christian Post.

“Jeg tror bare, at det er Guds timing af filmen. Og grunden til, at vi lavede den, var netop, som vi har sagt i årevis: Det er sket før, og det kan ske igen”.

Jon Erwin bor i Nashville, Tennessee, ikke langt fra Asbury University, i Wilmore, Kentucky. Her oplevede man den 8. februar, at det, der startede som en almindelig hverdags-gudstjeneste, voksede til et nonstop møde med lovsang og forbøn døgnet rundt i to uger.

Valfartede til Asbury

Jon Erwin og hans kone rejste derfor ligesom tusinder af andre til Asbury University i længslen efter selv at opleve vækkelsen. Og de blev ikke skuffede.

– Det, vi oplevede i Asbury, føltes præcis ligesom nogle af scenerne i ’Jesus Revolution’, fortæller producer Jon Erwin.

“Det føltes præcis ligesom scenerne i filmen. Jeg ville gerne bare opleve en lille smule vækkelse. Og det følte man i det rum. Og det at lytte til de unge studerende, som talte om deres egen generation og deres egen tid og om det, Gud gør, var bare så inspirerende for mig. Jeg elskede det, og jeg håber, at det må sprede sig. Det er derfor, vi lavede filmen!”

Jesus Revolution

Filmen, som havde premiere den 24. februar, fortæller om den konservative pastor Chuck Smith, som lod hippiepræsten Lonnie Frisbee få frie hænder til at forkynde, så det talte til de unge i 1970’erne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Dengang var det ikke normalt, at en ”almindelig” præst slog kirkedørene op for hippierne. Hvis en af dem ville i kirke, blev det nærmest forventet, at de først skulle klippes, finde et arbejde og blive en del af det pæne selskab. Men pastor Chuck havde bare åbnet dørene på vid gab for disse unge. Og jeg vil gerne udfordre vor tids præster til at gøre det samme, siger Jon Erwin.

Sammen med resten af filmholdet håber han, at ’Jesus Revolution’ også vil tale til mange, som ikke er kirkevante – og dermed måske bane vej for en ny vækkelse.

’Mislykket prædiken’

Vækkelsen på Asbury University startede under en almindelig onsdagsandagt, som er en slags kort gudstjeneste. På mange måder var alt, som det plejede at være, skriver The Roys Report:


Artiklen fortsætter efter annoncen:Der var meddelelser, og nogle studerende læste bibeltekster. Der blev sunget nogle lovsange, og præsten Greg Haseloff bad en bøn for de mange, der var berørt af de voldsomme jordskælv i Tyrkiet og Syrien to dage tidligere.

Zach Meerkreebs, som prædikede over Romerbrevet kapitel 12, lige før vækkelsen brød ud på Asbury University.

Herefter talte pastor Zach Meerkreebs ud fra Rom. 12 om “Love in Action.” Han talte om ægte kærlighed i modsætning til en falsk, hyklerisk og egoistisk version. Han talte blandt andet om den smerte, der kommer af misbrug. Og han opfordrede sine tilhørere til at lade sig elske med Guds kærlighed – for derefter at dele den med andre.

“Hvis du har oplevet det, har du brug for at høre Guds stemme. Vor himmelske Far vil aldrig elske dig på den måde, for Hans kærlighed er fuldkommen, mild og god,” sagde Zach Meerkreebs. Han bad for alle, der følte vægten af den perverse form for ”kærlighed” og opfordrede dem til at komme frem til forbøn.

”Gør noget nyt iblandt os. Opvæk os med din kærlighed,” bad præsten, før han gik ned fra podiet. Men Zach Meerkreebs følte sig helt mislykket som prædikant, da han gik væk. Han skrev en sms til sin kone med ordene:“Latest stinker. I’ll be home soon”.
Han havde altså selv opfattet sin prædiken som ”endnu en omgang varm luft”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Zach Meerkreebs følte sig som en uduelig prædikant den 8/2. Men de studerende fortsatte med at synge lovsange, og mange kom frem til forbøn.En vækkelse var i gang på universitetet.

På en video kan man se prædikanten forlade podiet. Herefter begynder lovsangsgruppen at synge det, de troede skulle være den sidste sang. Men sådan gik det ikke. For omkring 18 af de studerende blev tilbage i mødesalen for at bede og lovsynge. Og efterhånden følte flere og flere sig draget til salen, hvor mødet bare fortsatte i timevis og dagevis og tiltrak tusinder af vækkelses-hungrende.

Det hele handler om Jesus

En prædikant, som besøgte Asbury University for at opleve vækkelsen, fortæller:

– Jeg gik direkte op foran og knælede for at bede ved det gamle træalter. Gud talte til mig, og de næste ni timer så jeg fra første række, hvad Gud gjorde. Jeg hørte vidnesbyrd fra de unge, hvis liv er blevet forvandlet gennem de seneste dage. En af lederne bad alle overholde tre tommelfingerregler for vidnesbyrd: ”Det skal handle om Jesus, være kort og noget aktuelt om det, Jesus gør for dig lige nu”. Der var det ene vidnesbyrd efter det andet i 45 minutter, og de gav alle Gud æren, fortæller evangelisten Eric Himelick på hjemmesiden holyjoys.org.