Hans Verner Lollike 75 år

Hans Verner Lollike har flere gange skrevet prædikener for Udfordringen.

Tidligere sognepræst ved Nakskov Kirke og senere Stormarks-kirken, Hans Verner Lollike, Hedehusene, fylder 75 år den 29. marts 2023.

Da Hans Verner Lollike i 2009 gik på pension fra en stilling som sognepræst i Nakskov, flyttede han og hustruen Inge-Lise til Hedehusene tæt på Roskilde. Her begyndte parret at komme i Ansgarkirken, hvor Thomas Gotthard – nu kendt som ”Præsten fra Helvede” – fem år senere blev ansat som præst i 2014.

Efter at han i starten havde haft et positivt indtryk af sin nye sognepræst, blev Hans Verner Lollike efter flere uberettigede fyringer blandt kirkens personale klar over, at Thomas Gotthard havde en mere problematisk side, skriver Kristeligt Dagblad. Hans Verner Lollike havde derfor i 2017 – efter fyringerne – advaret den daværende biskop i Helsingør om præstens manipulation og magtmisbrug.

Desværre blev klagerne ikke fulgt op af de kirkelige myndigheder, fremgår det af flere aktuelle artikler og podcasts om præsten, der i 2020 dræbte sin hustru. Men på det tidspunkt havde Hans Verner og Inge-Lise Lollike forlængst forladt Ansgarkirken. Hans Verner Lollike er med egne ord kommet videre, men han forholder sig kritisk til kirkens håndtering af sagerne om Thomas Gotthards virke som præst, skriver Kristeligt Dagblad.