Karin Bjerregaard: Tag på bibelskole – uanset alder!

Karin og Benny Bjerregaard og deres børn var på bibelskole i New Zealand. Det har formet dem for resten af livet. Karin opfordrer alle kristne til at prioritere en tid på bibelskole – uanset alder.

Familien på deres andet YWAM-ophold, som var på Samoa. Og herunder tilbage i Danmark.

Karin Bjerregaard er vokset op i en dejlig, kristen familie. I sine unge år var hun med i KFUM & K og Danmarks Kristelige Gymnasiastbevægelse.

På Blåkilde Efterskole mødte hun Benny, som hun senere blev kæreste med. Han havde baggrund i KFUM & K, men var også præget af Indre Mission. De blev gift nogle år senere.

Fik ny inspiration fra Oase og frikirker

– Inden jeg var på lærerseminariet, kom jeg i en folkekirke i Esbjerg, hvor en tidligere missionær, Jens Fischer-Nielsen, holdt nogle anderledes eftermiddagsgudstjenester med lovsang, fortæller Karin.

– Disse sange vakte noget i mig. Igennem denne kirke blev jeg bekendt med Oase-bevægelsen, der er en folkekirkelig, karismatisk bevægelse med større fokus på Helligånden, forklarer Karin.

I vores klasser på seminariet var der også nogle, der introducerede os for frikirker. Benny og jeg besøgte en søndag Lemvig Kristne Center, hvor vi efter mødet oplevede Else og Johs. Hansens gæstfrihed og blev inviteret hjem til frokost. Det var vi meget imponerede over, ligesom vi også var meget overraskede over, at han under gudstjenesten bad om, at alle missionshuse og kirker måtte blive fyldt. Det gjorde stort indtryk på os, fortæller Karin.

I disse år skete der meget med Karin og Bennys åndelige udvikling. De var med til tværkirkelige lovsangsfester og begyndte at deltage på Oasebevægelsens årlige sommerstævner, hvor de fik rigtig gode oplevelser. Især nød de lovsangen, for både Karin og Benny er musikuddannede.

Et kald til mission

I 2009 lyttede Karin til en tale af George Verwer, som er grundlægger af missionsorganisationen Operation Mobilisering (OM).

– Mødet sluttede tidligt, og vi blev opfordret til at bede stille en stund. Mens vi bad, fik jeg pludselig den tanke, at det kunne være, jeg skulle ud at rejse med en missionsorganisation. Ordet ”UMO” (Ungdom med Opgave) blev ved med at poppe op i mit hoved under bønnen. Jeg kendte næsten ikke noget til UMO, så jeg var forvirret og gik senere frem til forbøn, hvor jeg forklarede min oplevelse til en af forbederne. Til min overraskelse svarede han: ”Jeg er fra UMO”.
Mon det kunne være tilfældigt.., funderede Karin, der fortalte Benny om sin oplevelse.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Måtte selv betale

– Nogle af vores bedste venner skulle være missionærer for Danmission i fire år, og de blev tilbudt fuld løn under deres ophold, men på en UMO base var det 100% selvfinancieret. Det føltes overvældende at rejse ud i verden med tre små børn, og jeg kendte ikke konsekvenserne af vores valg. Men vi oplevede begge to Guds ledelse til at gå videre med planerne, og vi fandt ud af, at UMO var overalt i verden. Vi ville gerne til New Zealand. I løbet af det næste år sparede vi penge sammen. Benny var virkelig klar på at rejse, men jeg tænkte meget på alt det, der kunne gå galt. Men mine bekymringer blev til skamme, og i dag siger jeg, at det er det bedste, vi har gjort. De seks måneder gav helt vildt meget på alle områder, både åndeligt og praktisk. Vi fik venner i andre lande, som vi stadig har kontakt med.

Dramatisk oplevelse styrkede troen

Noget af det, der gjorde den åndelige verden meget virkelig for Karin, var, at en af de andre elever en dag manifesterede noget dæmonisk. Det var meget voldsomt og ligesom beskrevet i Bibelen. Det skete flere gange, og alle på holdet bidrog med bøn og lovsang for at bakke op om befrielsen fra det dæmoniske. Og senere blev kvinden heldigvis fri.

Denne oplevelse satte mange ting i perspektiv for Karin.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Vi talte med et andet dansk par bagefter og var dybt rystede alle fire. Men fra den dag sugede jeg undervisningen til mig i endnu større grad, fortæller Karin.
Skolen var også på outreach i New Zealand i to måneder, hvor evangeliet blev forkyndt i både ord og handlinger. Karin og Benny oplevede, at de skønneste oplevelser har man, når man gør noget med mening i. De første 5 måneder i New Zealand var mindst lige så gode som den sidste måned, hvor de holdt ferie, husker de.

Ud igen – og hjem

Efter en årrække i Danmark oplevede parret, at de skulle rejse ud for anden gang. Kaldet kom på et møde, hvor en prædikant sagde: ”Hvad ville du gøre, hvis der ingen begrænsninger var?” Tanken om New Zealand vendte tilbage for dem begge på samme tidspunkt, og Karin og Benny og de nu fem år ældre børn rejste i 2015 til New Zealand og Samoa, en ø i Stillehavet. Denne gang var forholdene mere primitive.

– Vi kom til New Zealand ca. en uge før skolen startede. Vi var på skole i tre måneder – det var en FMS, Family Ministry School – derefter havde vi en uges ferie på Samoa og så 2 måneders outreach på Samoa. Der var meget lidt plads, meget fremmed mad, koldt vand i bruseren, koldt vand til tøjvask (i hånden). Så i dag sætter hele familien stor pris på dansk mad og varmt vand, siger Karin med et grin.

Aktiv i kirken

Karin og Benny begyndte at komme i Åbenkirke Herning for en del år siden. Deres tre børn var glade for kirken, og Astrid på 14 år hjælper i børnearbejdet. Karin tolker ca. en gang om måneden. Benny har været ansvarlig for hele børne- og juniordelen og er stadig leder af teenkirken, Doxa.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Lyt til Gud – og adlyd

Tiden i UMO har lært Karin noget om at lytte til Gud, og hun handler mere på sine indskydelser end tidligere. Hun kan finde på at dele ord, tilbyde forbøn eller give gaver, hvis hun føler, at Gud tilskynder hende til det. Det har givet mange oplevelser.

– Jeg har lært, at jeg skal turde handle på det, jeg føler, Gud taler om, og det vil jeg også opfordre andre til. Føler du, at Gud taler til dig om bibelskole, så tøv ikke. Uanset alder vil jeg anbefale alle kristne en tid på bibelskole. Det kan være UMO/YWAM eller andre gode steder. Spørg Gud, om Hans plan for dig indeholder det gode åndelige miljø, som en bibelskole er. Det kan påvirke resten af dit liv i positiv retning, lyder opfordringen fra Karin Bjerregaard.

Fakta: YWAM

Youth With A Mission (YWAM, på dansk UMO – Ungdom Med Opgave) er en verdensomspændende kristen missionsorganisation med over 18.000 medarbejdere på verdensplan. Størstedelen er unge. De fleste begynder med en Discipelskabs Trænings Skole (DTS), der består af et skoleophold og en outreach til et område. YWAMs mål er ”at kende Gud og gøre Ham kendt”.