Kristen kunstner og eks-ateist vinder Oscar

Sangen ”Oh Happy Day” rørte ateisten Charlie Mackesy, så han bare måtte lære mere om Jesus.

Animationsfilmen ”The Boy, the Mole, the Fox and the Horse”, som vandt en Oscar i år, handler om frygt, angst og ensomhed – samt venskab, kærlighed og håb.

”Priser er fantastiske, og jeg er ærlig talt helt målløs, men den bedste pris har været menneskers respons på bogen og filmen,” udtalte Charlie Mackesy efter at have modtaget en Oscar for kortfilmen ”The Boy, the Mole, the Fox and the Horse”.

Filmen er baseret på en børnebog fra 2019, som er skrevet og tegnet af den verdenskendte kunstner. Charlie Mackesy er også kendt som formidler af den kristne tro. Men sådan har det ikke altid været.

’Stærkt antikristen’

Som ung var Charlie Mackesy med egne ord ”stærkt antikristen”. I et interview med CBN har han blandt andet fortalt, at han hadede alle former for religiøse indslag i skolen.

– Vi sang om Gud, men jeg kunne ikke lide Gud. Jeg troede ikke, at han fandtes, og hvis han gjorde det, kunne jeg ikke lide ham, siger han i interviewet. Som yngre brød Charlie Mackesy sig heller ikke om kristne mennesker. De var nogle hyklere, mente han, og han beskrev en ”typisk” kristen med ordene: ”Det er en, der lader som om, han er god, men dømmer andre og tror på en usynlig ven, han selv har skabt.”

Den britiske kunstner og forfatter Charlie Mackesy (tv) var næsten målløs på pressekonferencen efter Oscar-uddelingen. Her ses han sammen med producer Matthew Freud, der også modtog en Oscar i kategorien ”Bedste animerede kortfilm” for ”The Boy, the Mole, the Fox and the Horse”.

Kristendommen fik bare folk til at føle skyld, synd og skam, mente han. Men senere fik den ateistiske unge mand noget af en åbenbaring.

Frelst på festivaltoilet

Charlie Mackesy, som nu fortæller meget levende om sin tro, blandt andet i Alpha-sammenhænge, har et ret unikt vidnesbyrd. Han forstod nemlig først, hvad evangeliet går ud på, mens han hørte gospelsangen ”Oh Happy Day”. Og det skete på en musikfestival, mens han opholdt sig på et festivaltoilet, der var så beskidt, at han måtte stå på sædet.

– Og pludselig gled min venstre fod ned i…, fortæller kunstneren til stor morskab for sine tilhørere. Men sangen var brudt igennem Charlies ”ateist-rustning”, og pludselig brød han helt sammen i gråd – midt i alt svineriet på festivaltoilettet.

– Kristendom handler om Guds knus til mennesker, siger Charlie Mackesy, som er en del af menigheden i Holy Trinity Brompton i London. I denne kirke findes en af hans mest berømte bronzeskulpturer, som hedder “The Return of the Prodigal Son” (den fortabte søns hjemkomst).

’Du er elsket’

Senere begyndte han at læse mere om Jesus og hans disciple – og han opdagede, at han havde meget tilfælles med dem. Disciplene var som udgangspunkt enten dårlige mennesker eller ikke-religiøse mennesker. De ville sandsynligvis ikke have været velkomne i kirken, siger han i interviewet med CBN. Men netop denne mageløse opdagelse gav ham ønsket om selv at blive kristen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg troede, at kristendommen betød at være ren, at gå i kirke, bare være flink og rar og ikke bruge bandeord. At man skulle opføre sig på en bestemt måde.
Men Jesus tænker ikke på den måde. ”Du er elsket”, siger han. Elsket som den, du er. Uanset, hvordan du er på indersiden og ydersiden, fastslår Charlie Mackesy, som nu kan kalde sig Oscar-vinder.

 

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: