Pilot og to senior volontører frigivet

På billedet ses den amerikanske pilot Ryan Koher sammen med hustruen Annabel og deres drenge, før Ryan og hans medhjælpere blev arresteret.

Mission Aviation Fellowship (MAF) kan nu bekræfte, at deres pilot, Ryan Koher fra USA, samt to sydafrikanske seniorvolontører er blevet løsladt fra fængslet i Mozambique sidste tirsdag.

Både den 31-årige pilot og sydafrikanerne W.J. du Plessis (77) og Eric Dry (69) har været tilbageholdt i fængslet i over fire måneder.

Sagen er uafsluttet

De tre mænd skal dog blive i Mozambique, hvor sagen mod dem stadig er i gang, oplyser MAF. Ryan Koher har nu kunnet tale med hustruen Annabel og deres drenge mange gange, og han har det godt. Ledelsen fra MAF USA takker alle, som har fulgt sagen og familien i forbøn. Men der er stadig brug for forbøn for at retssagen må ende med en regulær frifindelse for piloten.

MAF udtrykker også taknemlighed overfor domstolene i Mozambique for løsladelsen. Men af respekt for den juridiske proces i landet, vil MAF foreløbig ikke kommentere yderligere på sagen.

Følte sig som GT’s Josef

Annabel Koher og sønnerne fortalte den 6. marts en medarbejder fra ambassaden, at hendes mand fandt trøst i historien om Josef fra Det Gamle Testamente.

”Han finder trøst i beretningen om Josef, og hvordan Gud hele tiden var med Josef gennem alle hans trængsler. Gud havde en plan for ham gennem det altsammen, og Ryan henter styrke fra Guds Ord i denne tid,” sagde Annabel ifølge Christian Today.

Annabel udtalte samtidig, at Ryans tjeneste bærer frugt, idet han og de øvrige MAF-medarbejdere både sikrer nødhjælp til flygtninge og hjælper bibeloversættere, som arbejder for stammerne Koti og Makonde i det nordlige Mozambique.

Hjælp til uro-område

MAF oplyste efter arrestationen i efteråret, at Ryan Koher og de to volontører angiveligt var mistænkt for at have støttet oprørsgrupper. Ryan Koher og volontørerne blev arresteret i kystbyen Inhambane den 4. november, mens de var i gang med at laste forsyninger til kirkelige børnehjem i Montepuez-distriktet i den uroplagede provins Cabo Delgado.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Arbejdet foregik gennem partnerorganisationen Ambassador Aviation Ltd., som har fløjet forsyninger til børnehjemmet siden 2014. Politiet konfiskerede forsyningerne, blandt andet vitaminer, håndkøbsmedicin og konserveringsmidler. De tre mænd blev ifølge MAF fængslet på grundlag af en ubekendt skriftlig anklage.

MAF årsmøde i Danmark

Lørdag den 15. april 2023 holder MAF Danmark årsmøde i Teglgårdskirken i Middelfart. Ud over generalforsamling vil der være foredrag ved Kristina Bay, som er udviklingschef i MAF’s internationale afdeling.