Hvordan er man vækkelsesbevægelse i 2023?

Det er en tradition, at Indre Mission præsenterer nye medarbejdere i forbindelse med årsmødet. Her er det fra 2019. Foto: Martin Kristensen.

Lørdag den 10. juni holder Indre Mission årsmøde i Vejen idrætscenter. Her sætter Indre Mission fokus på betydningen af at kende den kultur og tidsånd, der præger Danmark i dag.

”Vi er kaldet til at drive mission ind i vores egen tid. Ikke til at være en tidslomme, der blot forsøger at fastholde traditioner og kultur.” Sådan står der i indledningen til programmet for Indre Missions årsmøde 2023. Temaet for Indre Missions årsmøde 2023 er nemlig ’Mission i Tiden’. Med temaet ønsker Indre Mission at udfordre deltagerne til at forstå og kende vores tid, dens ånd og kultur og ikke mindst dens mennesker.

”Kender vi ikke de mennesker og den tid, vi lever i, så véd vi ikke, hvem vi taler til og rammer i bedste fald ved siden af, og i værste fald skræmmer vi mennesker væk fra Kristus,” skriver Indre Mission blandt andet i programmet og tilføjer:

”Vi er nødt til at tage livtag med den udfordring, det er at være en nutidig missionsbevægelse, og forholde os til, hvordan man er en vækkelsesbevægelse i 2023?”

Indre Missions årsmøde er også et mødested for Indre Missions virksomheder og samarbejdspartnere. Foto: Martin Kristensen.

Debat, seminarer og fest

Indre Missions årsmøde afvikles hvert andet år som årsmødefestival, men i år afvikles årsmødet på en enkelt dag. Formiddagen er afsat til beretninger og debat, mens eftermiddagen rummer en lang række valgfrie seminarer, der hver for sig sætter fokus på, hvordan Indre Mission kommunikerer med tiden og omgivelserne.

Aftenprogrammet indledes med en familiefest, og hele årsmødet slutter med et stort og festligt fællesmøde, hvor Niels Nymann Eriksen, der er præst i Apostelkirken på Vesterbro i København, taler, mens lovsangen ledes af SIKAR-band fra Grindsted. Aftenmødet har overskriften:

”Gud er uforanderlig. Verden er i konstant forandring, og det er vore forestillinger om Gud også. Men Gud er den samme. Troen kaster ankeret i evigheden.”

Aktiv familieweekend

Indre Mission har et ønske om, at årsmødet ikke kun bliver en lang række af taler og seminarer og opfordrer derfor til, at de deltagere, der har lyst og mulighed for det, benytter anledningen til at planlægge en aktiv og hyggelig weekend for hele familien. Vejen Idrætscenter gør det i hvert fald oplagt at kombinere årsmødet med en aktiv familieweekend med badeland, familiespa, springhal, motionsrum, boldbaner osv.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Med de gode tilbud om overnatning og aktiviteter er der rigtig fine muligheder for at kombinere årsmødet med en indholdsrig miniferie i det sydjyske,” siger sekretariatsleder Birgit Forum.

Børn, unge og teenagere

Sammen med Indre Missions årsmøde holder Indre Missions Unge (IMU) ungdomsårsmøde ’AIM’. Her vil der være fokus på, hvad der sker i IMU på landsplan og lokalt. Her vil de unge debattere, inspirere hinanden, være sammen med landsungdomsudvalget og blive forkælet, lover arrangørerne.
Udover et særskilt årsmøde for de unge, er der også et særskilt program for børn og teenagere.

Følg med online

For dem, der er forhindret i at deltage, kan det meste af Indre Missions årsmøde også følges på Facebook og YouTube.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Du kan læse mere på www.indremission.dk/aarsmoede