Det kører for BørneBussen

Den mobile børneklub ’BørneBussen’ har nu været i tjeneste i to år og havde alene sidste år 45 bookinger til bl.a. gademission.

I 2020 købte Kristian Damgaard Sloth en tidligere turistbus. I dag er bussen forvandlet til en flot dekoreret og indrettet mobil børneklub.

 

Kristian Sloth Damsgaard.

I 2020 fik Kristian Sloth en vision om at lave en børnebus – en slags mobil børneklub. Han så konkret for sig, hvordan bussen skulle se ud og fortalte sin kone om visionen – og hun tog den til sig. De oplevede, hvordan Gud mirakuløst lagde alting til rette, så drømmen kunne blive til virkelighed. De oplevede, at økonomien kom til både bus, udstyr og klargøring.

Evangelisk Frikirke bakkede op om børnebussen og betalte, så Kristian kunne tage orlov, mens han fik bussen op at stå, og i sommeren 2021 var bussen klar.

Bussen har med stor succes besøgt mange forskellige menigheder og kirker rundt omkring i landet. Alene i 2022 har der været 45 bookinger til både gademission, opstart af børnearbejde og menighedsweekender. De er også med til Familienetværks-møder i flere byer, hvor de så tager sig af børnene, mens de voksne har tid til at være sammen – og børnene elsker det.

– Vi har været i Aarhus fem gange, fortæller Kristian og børnene jubler, når vi kommer. Det er så skønt at opleve.

Platform for kirkerne

Børnebussens formål er at skabe en platform, hvor kirker kan gøre opmærksom på deres børnearbejde og blive synlige i byen. Bussen har bl.a. haft samarbejde med en kirke i Aabenraa, hvor der efterhånden ikke var nogen børn. Kirken ville så gerne starte noget op og bad børnebussen om hjælp. De startede samarbejdet i efteråret 2022 og har været på besøg flere gange, og i dag er der kommet gang i børnearbejdet i kirken.

Involverer efterskoleelever

– Børnebussen samarbejder også med kristne efterskoler rundt omkring i landet. Hvis der er en efterskole i et område, vi besøger, kontakter jeg dem gerne og spørger, om nogle af eleverne vil være med i børnebussen i deres område. Eleverne elsker det og kobler sig ofte på kirken bagefter, f.eks. til at hjælpe i Familienetværk, siger Kristian.

Stor efterspørgsel

At børnebussen er en succes, er der ingen tvivl om. Allerede på nuværende tidspunkt er der over 40 bookinger af bussen i 2023, men der er plads til flere. Så Kristian tager gerne imod, hvis nogen, som læser dette, kunne tænke sig at få besøg af børnebussen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Mange booker os flere gange, fortæller Kristian, men der er også mange nye bookinger, og vi glæder os over hver og én af dem.

Med på menighedslejre

– En del booker også bussen til menighedsweekender, hvor bussen så tager sig af børnene, har børnekirke mv., mens de voksne har undervisning. Vi kan sagtens fylde meget tid ud med disse weekender, siger Kristian.

– Det fungerer utrolig godt, men bussens primære formål er at komme ud i menighederne og være med til at starte børnearbejde. Derfor skal der være en balance mellem de forskellige typer opgaver, vi tager.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En drøm blev virkelighed

For Kristian startede det med en vision, som han førte ud i livet. I dag arbejder Kristian 75% af tiden i børnebussen og 25% på Mariager Efterskole. Et liv, han aldrig havde drømt om.

– Jeg må nogle gange knibe mig i armen, siger Kristian glad. – Tænk, at jeg får lov til at lave det her på fuld tid. Jeg elsker at komme rundt og møde børnene og menighederne.

– Jeg brænder for at komme ud til menighederne og opmuntre dem og udruste dem til at gå ud i byen og blive kendt, siger han videre.

– Mange aner ikke, at kirkerne har et tilbud til deres børn/unge, og det skal kirkerne ud og fortælle. Det er jo fantastisk at kunne tilbyde et sted, hvor børnene ikke bliver målt og vejet, men får lov til at være sig selv. De skal ikke dygtiggøre sig, konkurrere eller andet for at være en del af fællesskabet. De skal bare være sig selv, og det har børn i dag brug for, siger Kristian med begejstring i stemmen, og tilføjer:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Samtidig møder børnene voksne, som vil dem, og det har de virkelig brug for.