”Stolthed er ikke en dyd men en synd”

Regionalpolitiker King Lawal er rystet over Pride-arrangementerne i UK og fastholder, at kristne har ret til at sige fra.

Et kristent rådsmedlem, der blev suspenderet af det konservative parti efter at have postet et kritisk tweet om LGBT og Pride, kæmper nu for sin tros- og ytringsfrihed.

King Lawal, som i to år har været konservativt rådsmedlem i North Northamptonshire Unitary Council, havde tweetet: ”Hvornår blev stolthed noget at fejre? På grund af stolthed faldt Satan som en ærkeengel. Stolthed er ikke en dyd, men en synd. De, der har stolthed, bør omvende sig fra deres synder og vende tilbage til Jesus Kristus. Han kan frelse dig. #PridePride2n3.”

”Synd er mange ting”

Med henvisning til Esajas 3,9 afviste King Lawal, at det er hadefuldt at omtale Pride som en synd. Samtidig forklarer han i et længere tweet, hvad begrebet synd dækker:

”Når kristne taler om ’synd’ eller ’syndere’, taler vi om os selv. Vi udskiller ikke specifikke mennesker eller grupper af mennesker som syndere. Synd ifølge Bibelen inkluderer løgn, tyveri, sladder og had, ikke kun ting som homoseksualitet, utroskab og sex uden for ægteskabet. Hver eneste en af ​​os er en synder.”

Han fortsatte: ”Så når kristne siger ’omvend dig og tro på Jesus’ eller omtaler noget, du omgås, som ’synd’, er det ikke, fordi de hader dig. Det er, fordi de elsker dig og ønsker at se dig frelst fra straf på samme måde, som de er blevet frelst.

”Jeg går derfor ikke imod dem, der fejrer Pride, for at angribe, hvem de er. Min hensigt var at sige, at jeg ikke ville fejre dette mere, end jeg ville fejre en måned med sladder eller noget andet, som Bibelen kalder synd.”

Mulig politiundersøgelse

Den 31-årige rådmand har søgt juridisk assistance hos Christian Legal Center (CLC). Ud over at blive suspenderet fra sit parti har seks organisationer – inklusive det lokale bibliotek – aflyst planlagte besøg af Lawal. Samtidig har en velgørenhedsorganisation droppet ham som administrator efter det omstridte tweet.
Desuden er han blevet advaret om en mulig politiefterforskning.

King Lawal har udtalt, at britiske kristne, der har offentlige embeder, ikke længere kan udtrykke deres overbevisning uden at få deres karrierer og liv ødelagt.
”I løbet af Pride-måneden var jeg rystet over noget af den ulovlige aktivitet, jeg så online ved disse begivenheder. Jeg var virkelig bekymret for de børn, der var vidne til det, og som vil vokse op og tro, at det er ok. Det, jeg sagde, var bibelsk forsvarligt og et beskyttet udtryk for den kristne tro.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Er selv i mindretal

”Som den eneste sorte rådmand i hele Northamptonshire ved jeg, hvordan det er at være i mindretal, og jeg ville aldrig diskriminere nogen. Jeg har flittigt repræsenteret alle mine vælgere; dog skal jeg også være fri til at udtrykke min tro uden frygt.” Han fortsatte: ”Det, der er sket, viser, at jeg ikke er fri, og at dette ikke er et frit land længere. Hvis det var frit, ville jeg være i stand til at tale.”