Amerikansk sygeplejerske og hendes datter kidnappet i Haiti

Den nu kidnappede amerikanske sygeplejerske, Alix Dorsainvil (til højre), ses her sammen med sin mand, Sandro Dorsainvil, som er grundlægger og direktør for El Roi Academy i Haiti. Foto: El Roi Haiti

En kristen NGO i Haiti beder om forbøn for skolesygeplejersken Alix Dorsainvil, som sammen med sin datter blev kidnappet fra El Roi-klinikken nær Port-au-Prince den 27. juli. Bortførerne kræver angiveligt 1 mio. dollars i løsepenge.

Det skriver Christian Today. Vidner fortalte The Associated Press, at kidnapningen blev udført af bevæbnede mænd, mens Alix Dorsainvil tog sig af patienter i en klinik på campus. En patient på klinikken, Lormina Louima, fortalte AP: ”Da jeg så pistolen, var jeg så bange. Jeg sagde: ’Jeg vil ikke se det her, lad mig gå’.” Herefter havde pistolmanden bedt hende slappe af.

Alix Dorsainvil og hendes datter blev kidnappet samme dag, som det amerikanske udenrigsministerium udstedte en rejseadvarsel, der advarede alle amerikanske statsborgere mod at rejse til Haiti. Samtidig blev alle civile amerikanere opfordret til at forlade landet. Kidnapperne beder angiveligt om 1 million dollars i løsepenge for løsladelsen af ​​Dorsainvil og hendes datter.

Alix Dorsainvil har besøgt Haiti mange gange siden jordskælvet i 2010 og er gift med grundlæggeren af El Roi Haiti, Sandro Dorsainvil. Hun beskrives som en dedikeret kristen og sygeplejerske, der ”blev forelsket i befolkningen” i Haiti.

”Hun havde boet i Haiti i flere år og udviste kærlighed og omsorg på forskellige måder, før hun blev ansat hos os, men har haft et hjerte for de lidende, siden hun var barn,” skrev El Roi Haiti. Videre skriver NGO’en: ”Vi har overgivet denne situation til Gud, vel vidende, at han er god, så indtil Alix og hendes datter er sikkert vendt tilbage til os, vil vi gøre som der står i Salme 27:14 ’Vent på Herren; vær stærke og fat mod og vent på Herren.”