”Bliv en mand efter Guds hjerte”

Fem jyske mænd tog på mandekonference i Norge og blev så inspirerede af de stærke oplevelser, at de nu arrangerer en lignende konference i Danmark - med lovsang, undervisning og fællesskab. Her følger en reportage og invitation fra en af deltagerne.

De fem glade deltagere på ’Manskonference i Vennesla’ i Norge. De fem mænd kommer til daglig i den evangeliske frikirke Vestermarkskirken i Grindsted og har taget initiativ til at arrangere en mandekonference. Foto: Privat.

I januar 2023 satte fem mænd sig i en bil og begav sig til ’Manskonference i Vennesla’ i Norge. Vi var alle forventningsfulde uden helt at vide, hvad vi kunne forvente. Vi havde lejet et hus lidt fra konferencen for at have et sted at kunne samles fremfor et hotelværelse. Vi ankom dagen før og havde derfor god tid til at snakke, hygge og drikke kaffe.

Vores husværter spiste middag med os, inden vi tog afsted til første møde fredag aften. Allerede her hos værterne, som vi aldrig havde mødt før, oplevede vi, hvordan Helligåndens fællesskab knytter mennesker sammen, som ikke kender hinanden. Samtalerne var dybe, og vi snakkede om, hvad den enkelte forventede af weekenden.

Konen konstaterede med et smil, at hun aldrig før havde spist middag i deres hus med seks voksne mænd siddende med tårer ned ad kinderne. Der var et hjertets fællesskab omkring bordet.

Afsted til første møde

Over 250 mænd var samlet i kirkesalen i Pinsekirken i Vennesla. Der var fantastisk lovsang, undervisning og vidnesbyrd. Specielt stærkt blev det, da Bjørn Aslaksen, en kendt lovsangsleder i Norge, delte sit vidnesbyrd om, hvordan Gud genoprettede hans ægteskab efter 28 måneders skilsmisse. Lørdag morgen ved morgenmaden fik vi lov at grave endnu dybere i selskab med vores værter og Helligånden.

Således fyldte til ånd, sjæl og legeme drog vi afsted til konferencen igen. I bilen var der en, der foreslog, at vi lavede en lignende konference i Danmark, for der måtte være flere mænd, der var sultne efter at opleve det samme som os. Vi snakkede lidt med hinanden om det og nævnte det for lederen af konferencen, som jeg kendte i forvejen. De var klar med opbakning og ville gerne hjælpe os i gang.

Lovsangsfest med Bjørn Aslaksen

Nu er vi så klar med programmet til vores første konference, hvor vi har booket talere fra både Danmark og Norge. Det var vigtigt for os at få Bjørn Aslaksen med til at dele sit vidnesbyrd om at genoprette et forlist ægteskab. Og det ville da være skørt at have ham i huset, uden at han skal lede lovsang. Så fredag aften slutter vi af med en lovsangsfest med Bjørn Aslaksen.

Alle, vi har kontaktet om hjælp, har sagt ja, vi har endda fået midler af en fond til opstartsudgifter. Så vi træder med frimodighed ud i tro, når vi inviterer til denne konference.

God forplejning og gode rammer

Mandekonferencen foregår i Grindsted fra 27. til 28. oktober 2023.

Vi vil gerne se hver enkelt mand blive udfordret til at være en mand efter Guds hjerte. Vi har arrangeret god og billig overnatning på det lokale DanHostel, fordi vi selv oplevede, hvad det betød at have tid sammen med dem, man er afsted sammen med. Så det er en opfordring til alle, der kommer: Invester i en overnatning, det kan være der, Gud møder dig i gode venners selskab.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Der er begrænset med pladser, så vent ikke med at tilmelde dig. Vi har sørget for god forplejning og gode rammer, men det bliver ikke godt uden dig. Du kan læse mere om konferencen ved at besøge siden ’Netværk for Mænd’ på Facebook.