”Koranloven” skal kun handle om religiøse skrifter

Lovforslaget, som skulle forbyde ”systematiske forhånelser” af religiøse genstande”, der i folkemunde omtales som ”koranloven”, bliver nu ændret til at omhandle religiøse skrifter.

Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse. Lovforslaget, som kom efter en række koranafbrændinger, skal nu indskrænkes til kun at gælde ”utilbørlig” behandling af skrifter med væsentlig religiøs betydning for trossamfund, der er registreret som anerkendt efter trossamfundsloven. Justitsminister Peter Hummelgaard (S) forklarer, at ændringen skyldes høringssvar fra politiet samt den forhøjede terrortrussel.

”Rigspolitiet har oplyst, at der siden den 21. juli 2023 til og med den 24. oktober 2023 har været anmeldt 483 demonstrationer med bog- eller flagafbrændinger i Danmark. Samtidig har Politiets Efterretningstjeneste (PET) oplyst, at den seneste tids koranafbrændinger har haft betydning for det aktuelle trusselsbillede, og at terrortruslen mod Danmark er skærpet inden for det i forvejen høje niveau,” skrev Justistministeriet den 27. oktober.