Når Gud griber ind i hverdagen…

Daniel Olstrøm

Mange mennesker oplever Jesus helt konkret i deres hverdag. Læs nogle oplevelser her og find flere på facebooksiden ’Gudsoplevelser’.

Kærlighed og fred i stedet for kriminalitet og stoffer

Min største Gudsoplevelse havde jeg, da jeg var 17 år gammel. Nogle år tidligere var jeg flyttet hjemmefra. Jeg bosatte mig inde i Randers på et ungdomspensionat.

Ret hurtig kom jeg ud i kriminalitet og stoffer i et rigtig dårligt miljø. Min hverdag blev fyldt med hash, og i weekenderne var det piller og alt muligt andet. Jeg droppede ud af skolen, og efter nogen tid blev jeg faktisk smidt ud af byen, fordi jeg kom i unåde hos nogle skidte mennesker. Jeg måtte så flytte hjem til mine forældre.

De begyndte at fortælle mig om Jesus, om at han kunne hjælpe mig. Jeg besluttede mig for at tage med til et husmøde. Det sagde mig ikke rigtig noget, men vi fik sådan et ord bagefter, et mannakorn (et ord fra Bibelen, red.). Til mig stod der ”Om nogen elsker mig, vil han holde fast i mit ord, min fader skal elske ham, og vi skal komme og tage bolig hos ham.”

Det ord blev så levende for mig, fordi det var noget, jeg kunne tage og føle på. Jeg tænkte bare, at jeg skal holde fast ved dig Jesus. Jeg blev mere interesseret, så jeg fandt min gamle bibel, og jeg slog op i den. Da så jeg, at der stod ”Ingen kan komme ind i Guds rige, hvis han ikke bliver født på ny.” Jeg vidste, at jeg måtte fødes på ny. Jeg tog med til et møde igen og gav mit liv til Jesus, og jeg oplevede, at han fuldstændigt forvandlede mit liv.

Jeg var en hel anden, efter jeg havde givet mig over til ham. Min mor sagde, ”det er ligesom at få en engel hjem og bo.” Jesus forvandlede mig, så jeg ikke havde lyst til stoffer og de ting mere. Jeg oplevede, at han gav mig en usigelig fred inden i og en kærlighed til ham.

Daniel Olstrøm

Peter Skjold Petersen

Peter så i et syn en kvinde

Jeg har utrolig mange Gudsoplevelser, men der er særlig en, der står stærkt for mig. Jeg skulle ud til Hvide Sande til et møde og fortælle om, at Gud helbreder. På vejen derud i bilen slukkede jeg for radioen og bad Gud om at lægge noget særlig frem for mig, så jeg havde noget specielt at sige til en af personerne derude.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Fra Søndervig til Hvide Sande fik jeg pludselig en klokkeklar tanke eller et billede for mig: Der var en kvinde med skulderlangt, kastanjefarvet hår og meget kønt smil, sidst i 30’erne. Hun bar en tunika med store ”Yvonneblomster” i hvid og rød. Jeg fik et billede af, at hun havde ondt i den ene side af nakken og ned i skulderen. Jeg var spændt på, når jeg kom derud, om den kvinde var der.

Der var ca. 18 – 19 mennesker samlet. Jeg bad for mange og fortalte, hvad det her det var, men kvinden kunne jeg ikke se. Så blev vi enige om, at hvis der var nogle, der havde noget specielt, som skulle bedes for, så kunne vi gå ind på et værelse ved siden af.

Her bad jeg for en mand, og stille og roligt blev der banket på døren. Ind kom en kvinde, som fuldstændig matchede de beskrivelser, jeg havde set. Jeg spurgte, om hun havde ondt i den ene side af nakken og ned i skulderen. Hun så meget forbavset ud. Så fortalte jeg hende, hvad jeg havde set på vej derop. Hun var meget forbløffet, hun var nærmest i chok over så præcist et billede, jeg havde af hende, og at jeg kunne sige, hvor hun havde ondt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:For hende var det meget større, end at folk blev helbredt den aften. Det, der virkelig betød noget for hende, var, at Gud havde syn for hende og kunne sige præcist de ting til mig. Det var en af de store oplevelser.

Peter Skjold Petersen

Heidi Klentz.

Heidi undgik et røveri ved Guds hjælp

Da jeg var ni år gammel, boede jeg i Tanzania i Afrika. En aften var vi ude og køre hele familien. Vi havde været i lufthavnen for at hente min fætter, så vi kørte efter mørkets frembrud, hvad vi normalt aldrig gjorde, da det ikke er sikkert. Da vi kommer kørende på landevejen, ser vi pludselig en væltet lastbil foran os. Der er to politimænd, der forsøger at stoppe trafikken, så vi skal køre ind til siden.

Lige inden vi skal stoppe, fornemmer min far, at Gud taler til ham og siger, at vi skal køre igennem og ikke stoppe for politiet. Min far råber til os børn, at vi skal lægge os ned på gulvet. Derefter kører han bare igennem for fuld knald med speederen i bund. Vi kører igennem, og da ser min far, at bag ved lastbilen ligger der 8 til 10 maskerede mænd med geværer, klar til at lave et bagholdsangreb. Vi kommer igennem, og der sker ikke noget.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den oplevelse satte sig fast tidligt i mit liv; at Gud kan advare os om ting, han passer på os, når vi kører på vejene et usikkert sted, og der sker noget i vores liv.

Heidi Klentz

Gudsoplevelser

Per Bracher har arbejdet med TV i over 30 år. Dels som medielærer på Mariager Højskole, dels som fotograf på bl.a. TV2 Østjylland. Da han gik på pension, fik han en idé. Han tænkte over, at kristne egentlig oplever så meget med Gud i deres hverdag. Og han begyndte at arbejde med en tanke om at optage disse ”gudsoplevelser” i små korte video-glimt.

På Udfordringens hjemmeside og på facebooksiden ”Gudsoplevelser” kan man se videoer med korte vidnesbyrd optaget af tv-fotograf Per Bracher.

Gudsoplevelserne er også udkommet som bog med titlen ’117 Gudsoplevelser’ og kan købes på hosianna.dk