Aktivitetspris til Bibelcafé for beboere på udrejsecenter

Bording Bibelcafé, som samler afviste asylansøgere fra Udrejsecenter Kærshovedgård, modtog aktivitetsprisen ”Stjernestunder”. Foto: Tværkulturelt Center

Tværkulturelt Center har i år givet aktivitetsprisen ”Stjernestunder” til Bording Bibelcafé, der er et tilbud om kristent fællesskab for beboere på Udrejsecenter Kærshovedgård. Prisuddelingen fandt sted under konferencen ”Livets Gud” i Fredens Kirke i København.

En del af beboerne på udrejsecenteret er afviste asylansøgere, der er døbt i Danmark, og som ikke kan eller tør rejse tilbage til hjemlandet. Bibelcaféen mødes i Bording Missionshus, hvor frivillige fra folkekirken, Indre Mission og Luthersk Mission en gang om ugen tilbyder bibelundervisning med oversættelse til farsi, bøn, samtale og socialt samvær.

Til caféen er knyttet en kørselsordning, hvor frivillige henter og bringer beboerne og også tilbyder transport til gudstjeneste om søndagen.

Sådan startede det

“Vi ønskede at være en oase for mennesker, der befinder sig i en meget svær livssituation,” fortæller tidligere sognepræst Lindvig Osmundsen, der tog initiativ til Bibelcaféen i marts 2016, da de første beboere var flyttet ind på Udrejsecenter Kærshovedgård. Nu, syv år senere, danner Bording Bibelcafé fortsat rammen om ugentlige møder for Udrejsecentrets beboere, lejlighedsvis fællesspisning og utallige samtaler, hvor danskere og asylansøgere deler liv og tro, håb og magtesløshed.

Hermed er Bibelcaféen med til at give identitet og værdighed til mennesker i periferien af det danske samfund og fortælle dem, at selv om de danske myndigheder siger, at de er uønskede i Danmark, er de set og elskede af Gud og dyrebare for ham.

Stjernestunder

Tværkulturelt Center uddeler hvert år aktivitetsprisen Stjernestunder til et kirkeligt projekt, der gennem længere tid har skabt positiv kontakt mellem danskere, flygtninge og asylansøgere. Prisen, der består af håndflettede kurve fra Senegal med stjernechokolade og iransk gaz (slik), et håndmalet lys fra Sydafrika samt 200 PR-kort, blev overrakt af Tværkulturelt Centers formand Clement Dachet og bestyrelsesmedlem Henry Holm Hansen i Fredens Kirke i København i weekenden i forbindelse med Tværkulturelt Centers efterårskonference i november.

Randi og Ole Thorup fra Bording Bibelcafé, der har været med siden starten i 2016, modtog prisen sammen med fem beboere fra Kærshovedgård, der sang ved prisoverrækkelsen sammen med medlemmer af det iranske asylkor OMID.