”Verden hungrer efter julens budskab”

Max Lucado er ikke bare præst og besetsellerforfatter af en lang række bøger. Nu har han også udgivet en familiefilm om det fantastiske budskab om, at Gud blev menneske.

”Det handler ikke bare om fødslen af en baby. Det er en verdensomvæltende åbenbaring. Jesus vil komme igen, ikke bare for at dømme, men for at frelse dem, der længes efter, at han skal komme tilbage. Det er på grund af Betlehem, at vi har en frelser i himlen. Glædelig jul.”

Sådan introducerer bestsellerforfatteren og præst Max Lucado sin nye film med titlen ”Because of Bethlehem” (På grund af Betlehem), som kunne ses i USA’s biografer i uge 49.

Vi fejrer, at Kristus kom til os

I et interview med CBN Digital fortæller Max Lucado, hvorfor fødselshistorien skiller sig ud fra ”enhver anden teologi.” ”Det unikke ved den kristne tro er, at vi tror på en Gud, der kom til os, før vi gik til ham. Enhver anden teologi, filosofi, enhver anden tilgang til Gud siger: ’Gør dette, og måske vil Gud bemærke dig eller acceptere dig.’ Det er et forhold baseret på præstation. Men når det drejer sig om julen, handler det om, at vi fejrer Kristus, der kom til os, ”før vi overhovedet vidste, at vi havde brug for ham,” forklarer Max Lucado.

Filmen ”Because of Bethlehem” bygger på Max Lucados bog af samme navn.

Livekoncert om julebudskabet

Max Lucados film ”Because of Bethlehem” byder på en livekoncert, der er beregnet til at hjælpe familierne til at opleve ”julens magi og vidunder”. I filmen deler Lucado nogle af sine egne gode juleminder, og der er iørefaldende musik af kristne kunstnere som Evan Craft, Matt Maher, Matthew West, Anne Wilson med flere.

Ifølge Faithwire håber Lucado, at filmen vil hjælpe folk til at reflektere over julens sande betydning. Han peger på, at Jesus ikke kom til verden ”i form af en vulkan, et lyn eller en vred profet, men han var her i form af en baby, … et embryo, et frø. Han kunne ikke have ydmyget sig selv mere, end han gjorde. Han blev født i ydmyghed, ikke på et slot i Rom eller i en villa i Grækenland, men han ydmygede sig og var villig til at bo i hjemmet hos en simpel tømrer,” understreger Max Lucado.