Rasende protester mod visning af film om Hamas’ massakre

Fremvisning af filmen ”Supernova. The Music Festival Massacre” fik 100 mennesker til at samles i en propalæstinensisk demonstration i Bergen.

Organisationen Med Israel for fred (MIFF) blev mødt af antijødiske moddemonstranter i Bergen, da de ville vise dokumentaren ”Supernova. The Music Festival Massacre” om Hamas’ angreb på Israel den 7. oktober 2023.

”Ingen zionister i vore gader,” råbte de omkring 100 demonstranter. Politiet måtte derfor låse døren på Scandic-hotellet, hvor dokumentaren skulle vises, skriver Dagen. Filmen Supernova handler om Hamas’ angreb den 7. oktober og bygger blandt andet på mobiloptagelser af grusomhederne. Demonstranterne i Bergen omtalte filmen som en israelsk ”propagandafilm” og kaldte Israel ”krigsforbrydere” og mødearrangørerne ”kriminelle”.

Da demonstranterne var nået frem til hotellet, blev de dog mødt af politiet. Alle dem, der ønskede at se filmen, blev kontrolleret, før de slap ind til MIFFs arrangement.