Stadig flere bliver kristne i Iran, og det bekymrer regeringen

Irans regering har for nylig holdt et særligt møde, hvor de talte om udbredelsen af kristendommen blandt sårbare grupper som stofmisbrugere. Men antallet af kristne vokser også gennem udsendelser på satellitkanaler og engagement på sociale medier.

Det skriver Open Doors. Iran er officielt en islamisk republik, og den eneste officielle religion er shia-islam. Nogle få kristne kan offentligt følge Jesus, men de skal tilhøre historiske kirkesamfund, og de må ikke tilbede på farsi, Irans nationalsprog. Det er forbudt at konvertere til kristendommen fra islam. Og man risikerer dødsstraf for at forkynde kristendom, der fører til, at en muslim konverterer, eller for selv at konvertere fra islam.

Ifølge Open Doors’ seneste verdensrangliste foregår der ”ekstrem forfølgelse” af kristne i Iran, som er nummer 9 på listen over de lande, hvor kristne forfølges mest.

Stofmisbrugere bliver kristne

Under det særlige møde i den iranske regering hørte embedsmænd, hvordan misbrugere i afvænning er blevet kristne. Nogle har endda dannet en huskirke.
En Open Doors-partner, der er kirkeleder i et naboland til Iran og hjælper iranske stofmisbrugere, fortæller om situationen:

”Vi har arbejdet blandt stofmisbrugere og har set, hvordan Gud på forbløffende vis forvandler deres liv og bruger dem,” siger han. ”Men for nylig har vi hørt, at regeringen har opdaget aktiviteter, som kristne laver i mange byer, hvor de tjener blandt afhængige grupper.”

Kristendommen spredes dog ikke kun gennem arbejdet blandt misbrugerne, men også via kristne satellitkanaler og kristnes tilstedeværelse på sociale medier – især Instagram. Open Dors fastslår, at et øget engagement på sociale medier har ført til en stigning i antallet af mennesker, der bliver kristne, og det lægger pres på regeringen.

Kristne i Iran har brug for forbøn

”Bed med os om, at Gud vil beskytte de kristne, der prædiker evangeliet, især når de samles i huskirkerne,” opfordrer Open Doors’ kontakt i et af Irans nabolande. ”Bed om, at Gud vil blive ved med at bruge de svageste til at vise sin herlighed.” Partneren nævner følgende bedeemner:

– At nye kristne må mærke Guds kærlighed mere end presset fra regeringen, så de holder fast i deres tro.
– Beskærmelse for dem, der sætter meget på spil for at fortælle andre om deres tro på Jesus.
– At de mange, der kommer til tro, må være en øjenåbner for regeringen, så de ser, hvor stor Gud er.


Artiklen fortsætter efter annoncen: