Vækkelsen præger stadig de unge

”Asbury-vækkelsen” startede, da Zach Meerkrebs holdt andagt på universitetet i Wilmore, Kentucky. Skærmprint CBN.

Et år efter at vækkelsen startede på universitetet i Wilmore i den amerikanske delstat Kentucky, mærkes det stadig, at de studerende søger Gud.

Det skriver Christian Headlines. Vækkelsen begyndte med en almindelig andagt på Asbury University i februar 2023. Men andagten sluttede ikke som normalt, for de studerende strømmede til og fortsatte med lovsang, bøn og vidnesbyrd 24 timer i døgnet gennem de næste 16 dage. Det spredte sig desuden til andre universiteter som Lee University, Samford University og Cedarville University.

Og rygtet om den største vækkelse i Asbury siden begyndelsen af ​​1970’erne tiltrak folk fra andre stater og endda fra andre lande til Wilmore.

Langsigtede ændringer

Asbury Universitys præst, Zach Meerkreebs, prædikede i mødesalen den dag, da vækkelsen brød ud. Under sin prædiken over en tekst fra Romerbrevet 12 opfordrede han de studerende til at overveje, om de kendte Guds sande kærlighed og ikke den forvanskede, egoistiske form, som mange omtaler som kærlighed.
For nylig har præsten i et interview med CBN fortalt om begivenhederne for et år siden.

“Jeg vidste, at vi havde stødt på noget. Men midtvejs gennem weekenden blev jeg klar over, at det her er virkelig specielt,” sagde Zach Meerkreebs til CBN.
Og virkningen mærkes stadig blandt eleverne, fortalte præsten. “Temperaturen på campus er utrolig, men det spændende er, at de længes efter autentiske, langsigtede skridt, ikke kun 16 dage med kraft og møder,” sagde han.

“De ønsker at stræbe efter hellighed. De vil gerne stoppe med porno. De vil gerne bryde med afhængighed af deres telefoner. De vil gerne være færdige med den slags ting. De vil virkelig have en autentisk vandring med Herren, og det fantastiske er, at det sker her.”

Stadig sult efter Gud

Også Kevin Brown, der er Asburys præsident, fortalte CBN, at han har set en varig effekt.

”Vores elever bliver ved med at være sultne og gå foran. De har delt budskabet. Vi har haft over 50 grupper, som har besøgt forskellige organisationer og kirker, både i USA og i udlandet,” sagde han. Universitetet har også oplevet en stigning i tilmeldinger på omkring 25 procent i forhold til året før.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Verden fik farver

Eleverne har udtalt til CBN, at Guds tilstedeværelse var meget tydelig i løbet af de 16 dage, da Asbury-vækkelsen startede.

“Gud forvandlede min verden til technicolor, og jeg ved ikke, hvordan jeg ellers skal beskrive det, men bønnen blev levende,” fortalte en andenårsstuderende ved navn Riley McChord til CBN.

“Jeg mener, jeg så fysisk helbredelse, kræft blive fjernet, jeg så fysisk kræft blive fjernet fra nogens hals. Jeg så følelsesmæssig healing, relationel healing. Der var to andre piger, og også min kæreste var med, og vi tilbragte bogstaveligt talt hvert vågent øjeblik der. Vi sov ikke, og vi blev der i to uger.” Hun tilføjede: “Det, der skete den 8. februar [2023] var kun katalysatoren for, hvad der virkelig sker, og hvad der kommer til at ske, og det var kun begyndelsen.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:En anden studerende fortæller om oplevelsen af Guds overvældende kærlighed:
“Det var et overvældende glimt af netop Gud, hans godhed, hans barmhjertighed, hans nåde, hans trofasthed,” sagde Caleb Rushing. “Det var et glimt af, hvordan himlen vil være, når vi kommer til at bo hos Gud for evigt.”

”…hvis vi havde haft åndelige øjne til at se det,
ville vi have set et alter fyldt med brudte lænker.”

Unge tog ledelsen og mange blev sat fri

Kevin Brown understregede, at det var den yngre generation, som tog ansvar under vækkelsen. “I løbet af de 16 dage var der altid nogen fra Gen Z (folk født mellem 1995-2012, red.) repræsenteret ved alteret,” fortalte Kevin Brown.

“Den allersidste dag, hvor vi havde en formel gudstjeneste sammen, vil jeg aldrig glemme. Der stod én foran alle disse studerende, 1.500 Gen Z’ere i lokalet, og sagde: ”Du vil ikke være generationen, der er defineret af depression, angst, afhængighed og selvmordstanker.”

Og det at høre et råb komme op fra den gruppe, hvor én sagde, at hvis vi havde haft åndelige øjne til at se det, ville vi have set et alter fyldt med brudte lænker.
Det fylder mit hjerte. Dette er en belastet generation, men Gud vil bruge dem, og vi er nødt til at investere i dem,” sagde Kevin Brown ifølge CBN.


Artiklen fortsætter efter annoncen: