Er Bibelen relaterbar?

Under påskelejren i Skanderborg vil der være fokus på Josef med de misundelige brødre, MeToo-sagen med Potifars hustru - og forsoningen med familien.

Jim Murkett er leder af et team i det engelske svar på KFS, UCCF og arbejder med at opmuntre de kristne studerende til at dele troen på Jesus med dem som de omgås. Hans passion er at være med til at vise, hvor stor, hvor fantastisk og hvor genial Bibelens Gud virkelig er. Han elsker at lytte til Taylor Swift og sidde med en kop te og snakke om tro med andre mennesker. Jim vil have bibeltimer på lejren, hvor han via beretningen om Josef vil tage temaer op om at blive svigtet af sin familie, at Josef ikke var glemt af Gud og forsoningen mellem Josef og familien.

Kristeligt Forbund for Studerende (KFS) inviterer igen i år alle unge studerende til at bruge påsken sammen med andre kristne unge. Det foregår i Skanderborg fra 23. til 27. marts.

KFS afholder hvert år påskelejr for alle, som går på en ungdomsuddannelse, og i år er ingen undtagelse. Temaet i år er ”Relaterbart?” og her vil fokus ligge på, om man kan relatere til Bibelen i dag.

Josefs historie

Udgangspunktet tages i fortællingen om Josef, som det så moderne beskrives på siden paaskelejr.dk:

Josef: Ham med kappen og de misundelige brødre. ME TOO-skandalen med Potifars hustru. Faraoes drømme. Hungersnøden i Egypten. En episk, næsten eventyrlig fortælling, men hvad kan vi bruge den til i dag?  Kan Josef lære os noget om Guds planer for vores liv? Om ensomhed, udholdenhed og forsoning? Om Guds trofasthed og den store frelsesplan, korset og håbet om et nyt liv i Kristus?

Eller er det hele bare eventyr og gode historier? Alle disse spørgsmål vil blive taget op i løbet af lejren, som byder på lovsang, forkyndelse, undervisning og hygge med hinanden.

Jim Murkett

En af årets hovedtalere er Jim Murkett. Jim er leder af et team i det engelske svar på KFS, UCCF, og arbejder med at opmuntre de kristne studerende til at dele troen på Jesus med dem de omgås. Jim vil have bibeltimer på lejren, hvor han via beretningen om Josef vil tage temaer op om at blive svigtet af sin familie, at Josef ikke var glemt af Gud og forsoningen mellem Josef og familien.

Peter Højlund

Anders Kildahl Keseler taler ved aftenmødet lørdag om: ”Gud har styr på det. Relaterbart?”

Peter Højlund er den anden bibeltimeunderviser. Han er præsteaspirant i Aarhus Valgmenighed og studerer teologi på Aarhus Universitet. Han er gift med Hannah og laver også musik med bandet ”Alt det der drukner”. Peter vil tale om samme temaer som Jim Murkett. Derudover har man inviteret fire talere:

Anders Kildahl Kessler: Anders er til daglig KFS-konsulent i Aarhusområdet. Udover det er han nybagt far, nysgerrig på det meste og dybt taknemmelig for Guds indgriben i sit liv. Han skal tale fredag aften om, at Gud har styr på det.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Henrik Højlund: Efter tiden som studentersekretær i Aarhus KFS og omegn i starten af 90’erne har Henrik været præst i utallige år og er det stadig. Hans fritid går – som han selv beskriver det – med rulleski, billedmaling, læsning, skrivning, film, film, film og sin allersødeste og klogeste kone. Plus meget andet…
Han skal tale på søndagens gudstjeneste, hvor temaet er: ”Mig i fokus”.

Lisa Rom Boye taler ved aftenmødet mandag om: ”En modstandsdygtig tro. Relaterbart?”

Lisa Rom Boye: Lisa har været en del af KFS i over halvdelen af sit liv. Hun arbejder som Netværkskonsulent i Bibelselskabet og er begejstret for Guds store globale kirke. Når hun ikke arbejder, strikker og læser hun. Lisa skal tale på aftenmødet mandag, hvor temaet er: ”En modstandsdygtig tro”.

Jakob Skovgård Højlund er generalsekretær i KFS, og han siger om sig selv: I skal vide, at Brøndby er Danmarks stolthed, at Michael Scott fra The Office har lært mig meget om ledelse, at jeg er pseudo-nordmand.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ikke kun undervisning

Påskelejren består dog ikke alene af undervisning og møder, men også af masser af fællesskab, eftermiddagsaktiviteter og hygge og samvær med hinanden. Hvad de enkelte aktiviteter indeholder, vil blive afsløret, mens lejren står på.

Jakob Skovgård Højlund taler ved aftenmødet tirsdag om: ”Brug for en frelser. Relaterbart?”

Er man nysgerrig på lejren eller ønsker at deltage, kan man se mere på hjemmesiden www.paaskelejr.dk