Bidens påskehilsen og fejring af ”transdag” skaber debat

President Joe Biden poses for his official portrait Wednesday, March 3, 2021, in the Library of the White House. (Official White House Photo by Adam Schultz)

I år faldt påskedag sammen med USA’s ”Transgender Day of Synibility”, altså transsynlighedsdagen. Langfredag oplyste præsidenten, at transdagen skulle fejres to dage senere, altså påskedag, og det har ført til stor kritik fra kirkeledere.

Præsidenten anerkendte påskens budskab med ordene:

”Når vi samles med vores kære, husker vi Jesu offer. Vi beder for hinanden og værdsætter velsignelsen af morgengryet med nye muligheder. Og mens krige og konflikter koster uskyldige liv rundt om i verden, fornyer vi vores forpligtelse til at arbejde for fred, sikkerhed og værdighed for alle mennesker.”

Denne påsketale blev dog til vis grad overskygget af Bidens erklæring om støtte til ”Transgender Day of Visibility”, hvor han blandt andet udtalte:

”På Transgender Day of Visibility fejrer vi styrken, glæden og det absolutte mod hos nogle af de modigste mennesker, jeg kender. Transkønnede amerikanere fortjener at være trygge og finde støtte i ethvert samfund – men i dag, i hele vores land, fremmer MAGA-ekstremister [Bidens republikanske modstandere, red.] hundredvis af hadefulde og ekstreme statslove, der er målrettet mod transkønnede børn og deres familier. Ingen skal være modig bare for at være sig selv.”

”Krænkende og perverst”

Om Bidens proklamation skriver Michael Brown i et debat-indlæg i The Christian Post:

”Dette er ikke en dårlig timet meddelelse. Det er ikke engang et slag i ansigtet. Det er et spark under bæltestedet ledsaget af et grin og et smil. Det er lige så krænkende, som det er perverst, uanset hvor meget vi holder af vores trans-identificerende venner og kolleger og ønsker, at de skal opleve helhed og frihed i Herren.”

Brown nævner også et indlæg af baptistleder William Wolfe, der sammenligner Joe Bidens meddelelse fra langfredag i år med den, som blev fremsat langfredag ​​1956: ”Langfredag, 1956: Tre kors på NYC Skyline. Langfredag ​​2024: Det Hvide Hus fejrer ”Transgender Day of Visibility”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Amerika er ikke blevet ”mindre religiøst”. Vi har lige byttet kristendommen og korset for religionen LGBTQIA+ og regnbueflaget,” skriver William Wolfe.