Bibelserien The Chosen bliver udsendt på SAT-7

Serien ”The Chosen” præsenterer evangeliet i en kulturel form, som folk i Mellemøsten og Nordafrika vil kunne genkende, mener SAT-7. Skærmprint: The Chosen.

Det kristne satellit-netværk SAT-7 oplyser, at den internationale hitserie ”The Chosen” snart vil blive udsendt på deres platforme. Dermed kan seere i hele Mellemøsten og Nordafrika (MENA) se serien om Jesu liv.

I de næste tre år har SAT-7 sikret sig rettighederne til at udsende The Chosen’s første tre serier på satellitkanalerne ARABIC, PARS og TÜRK – samt på online streaming platformen SAT-7 PLUS, skriver SAT-7 under overskriften ”Global Sensation”.
”Når afsnittene er fuldt eftersynkroniseret til arabisk, farsi og tyrkisk, vil vores seere være i stand til at møde Jesus gennem The Chosen på deres tv-apparater eller personlige enheder.”

Evangeliet forkyndt i en mellemøstlig kontekst

SAT-7’s konsulent George Makeen siger, at dette er en fantastisk mulighed for at dele evangeliet med MENA’s seere:
”The Chosen præsenterer evangeliet i en rig kontekst, nemlig den gamle mellemøstlige kultur, der indrammede de bibelske begivenheder. Da SAT-7 præsenterer denne serie på MENA-sprogene, tror vi, at mange seere vil blive introduceret til og gen-introduceret til de gode nyheder på en måde, der rører deres hjerter og sind.”

I The Chosen-serien er der stærk fokus på livet i Jesu inderkreds, nemlig hans tolv disciple og flere kvindelige ledsagere. Jesu interaktion med andre mennesker er meget gribende og hjælper tilskueren til at møde hans karakter på en helt unik måde, skriver SAT-7.
Der er også særlige fordele ved drama-genren, forklarer George Makeen:
”Drama er en attraktiv genre for seere over hele verden, især i Mellemøsten og Nordafrika, hvor vores verbale kultur lærer mere gennem at lytte og se end at læse.”

Uventet kæmpesucces

Serien The Chosen har taget først USA og derefter hele kloden med storm, siden den startede som et selvstændigt pilotprojekt i 2017. Indsamlingen af over 10 millioner dollars har gjort The Chosen til et af de største crowdfundede projekter nogensinde.
Nu, godt syv år senere, er den fjerde serie for nylig frigivet til biografer i USA. Serien er blevet set af 200 millioner unikke seere og er et af de mest succesrige kristne medieprojekter nogensinde.
The Chosen har seere i vidt forskellige kirkesamfund, men også i det sekulære samfund gennem streaminggiganterne Amazon og Netflix. Serien er tilgængelig på 26 sprog, og tallet stiger stadig.

Målet er syv serier

The Chosen stiler mod at filme syv serier i alt og ønsker, at de alle skal være gratis tilgængelige. Derfor er showet afhængig bl.a. af donationer, merchandise-salg og andre støtteordninger.
SAT-7 opfordrer kristne til at bede for udsendelserne til seerne på tværs af MENA:
”Bed om, at mange mennesker vil blive tiltrukket af Jesus gennem serien. Bed om, at Helligånden vil vejlede og inspirere programmets fremtidige serie, og at Herren vil sørge for produktionen.”