Dansk gospelkor med i international konkurrence

Love Revolution Gospel Choir består af 50 håndplukkede sangere under Kathrina Brunnstrøms ledelse. Foto: Jan Palle

Det danske gospelkor, Love Revolution Gospel Choir, vågnede en morgen i maj op til en glædelig overraskelse af de helt store. Sammen med kun tre andre kor fra hele Europa er koret udtaget til at deltage i en stor gospelkonkurrence og event i Royal Albert Hall i London d. 20. oktober 2024.

Konceptet, konkurrencen og koncerten bliver afholdt af den store amerikanske gospelorganisation “How Sweet The Sound”, som er en betydningsfuld faktor på den amerikanske gospelscene. Gennem årene har den uddelt et hav af priser til talentfulde deltagere.

”How Sweet The Sound” har den grammyvindende gos-pelartist Donald Lawrence i front. Organisationen har afholdt store gospelkoncerter og konkurrencer i USA siden 2007 og altså nu for første gang i Europa. Ideen med konkurrencen er at fejre gospelmusikken og vise, hvad korene kan.

Stolte af at være med

Om den gode nyhed siger korleder og dirigent Kathrina Brunnstrøm:

”Det handler ikke kun om, at vi selvfølgelig er sindssygt glade og beærede over at få lov til at optræde på en ikonisk scene, som nogle af verdens største kunstnere har stået på. Det er mindst lige så vigtigt for os, at vi her får en mulighed for at formidle budskabet om kærligheden og fællesskabets styrke på vegne af hele den danske gospelverden, som virkelig eksploderer i de her år.”

Koret, som også holder mange koncerter i løbet af året, skal nu i gang med at forberede sig og øve til den store oplevelse, som venter i Royal Albert Hall d. 20. oktober 2024.

Kathrina Brunnstrøm er korleder og dirigent for Love Revolution Gospel Choir. Hun har tidligere været korleder og dirigent for koret, ”True Gospel Singers”, som hun var med til at starte i 2008.

Love Revolution Gospel Choir i rivende udvikling

Love Revolution Gospel Choir består af ca. 50 håndplukkede sangere under ledelse af korleder og dirigent, Kathrina Brunnstrøm. Kendetegnende for Love Revolution Gospel Choir er en høj musikalsk standard og et udadvendt og smittende scenisk udtryk, som virkelig kan få publikum op af stolene og huset til at gynge. Love Revolution Gospel Choir, som gennem deres musik ønsker at sætte fokus på det helt centrale budskab i gospelmusikken – nemlig: kærlighed, har gennemgået en rivende udvikling som ét af de toneangivende gospelkor i Danmark.

Med deres smukke stemmer og sceniske power har de på fornemste vis formået at sætte et solidt aftryk i det danske musikliv med bl.a. store, udsolgte julekoncerter i Marmorkirken samt medvirken i diverse TV-shows. Skulle man være interesseret i at bakke op om koret og få en gospeloplevelse med, så er det muligt at købe billetter til ”How Sweet The Sound” på hjemmesiden loverevolution.dk/how-sweet-the-sound-i-royal-albert-hall/.


Artiklen fortsætter efter annoncen: