Islamister henretter tre kristne i Nigeria

Det vestafrikanske land Nigeria er nr. 6 på Open Doors’ 2024 liste over de lande, hvor det er farligst at være kristen.

Islamiske ekstremister har dræbt tre kristne i det nordøstlige Nigeria, skriver Morning Star News.

Nyhedsmediet tilføjer, at angriberne formodentlig kom fra terrorgruppen Boko Haram. Yderligere en person blev kidnappet sammen med de dræbte den 5. juni.

Målrettet angreb mod kristne

Terroristerne havde kidnappet de fire kristne efter at have stoppet dem på en motorvej i det nordøstlige Nigeria, oplyste kristne ledere. De fire kristne kørte i et kommercielt passagerkøretøj på hovedvejen mellem byerne Biu og Damaturu i Yobe-staten, da terroristerne brød ind og adskilte de kristne fra de øvrige passagerer. Herefter blev tre af de kristne dræbt, mens den fjerde blev taget som gidsel, sagde pastor Ibrahim Abako, sekretær for Christian Association of Nigeria (CAN) i Yobe State Chapter.

Terroristerne havde lavet en kontrolpost nær landsbyen Kumaya, nær Yobes grænse til Borno-staten, fortæller Abako i en pressemeddelelse. ”Boko Haram-terroristerne gik målrettet efter kristne og bortførte fire passagerer, som var kristne, men løslod muslimerne,” sagde Abako. ”Terroristerne slæbte de fire kristne ud af køretøjet, de rejste i, og tog dem til en busk, hvor de dræbte tre af dem og tvang den fjerde med pistol til et ukendt sted,” sagde Abako. ”Kristne pårørende til ofrene har fundet ligene af tre ud af de fire bortførte.”

Han opfordrede den nigerianske regering og sikkerhedsmyndighederne, især militæret og politiet, til at tage proaktive foranstaltninger for at beskytte nigerianske borgere uanset deres religion.

”Dræbt af Allahs soldater”

”Vi fordømmer totalt drabet på disse tre kristne og bortførelsen af ​​en anden kristen,” sagde Abako. ”Disse hændelser har ofte fundet sted, uden at de nigerianske myndigheder har gjort noget for at forhindre dem i at ske.” Også David Ayuba Azzaman, der er præst i det nordlige Nigeria, bekræftede drabet med følgende besked:

”Tre kristne blev dræbt af Allahs soldater onsdag den 6. juni langs Biu-Damaturu-vejen i Yobe-staten. Disse kristne døde for Jesus.” Præsten bad også om forbøn, både for de kristne og terroristerne: ”Far, tilgiv Boko Haram-medlemmerne, der begik denne grufulde handling, for de ved ikke, hvad de gør. Lad ikke disse Boko Haram-medlemmer dø, før de bekender Jesus Kristus som Herre og Frelser, og hans navn bliver æret.”

Præsten havde modtaget oplysninger, der pegede på, at muslimske ekstremister havde udpeget og adskilt de kristne fra de øvrige passagerer, før de blev fjernet fra køretøjet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det mest dødelige land for kristne

Ifølge Open Doors’ 2024 World Watch List (WWL) var Nigeria det dødeligste sted i verden for Jesus-troende, idet 4.118 mennesker blev dræbt for deres tro fra 1. oktober 2022 til 30. september 2023. Der foregik også flere kidnapninger af kristne i Nigeria end i noget andet land i perioden, nemlig 3.300. Nigeria var også det tredje højeste land på listen, når det gælder antallet af angreb på kirker og andre kristne bygninger såsom hospitaler, skoler og kirkegårde, med 750 angreb ifølge rapporten.

I 2024 er Nigeria rangeret som nr. 6 på Open Doors’ verdensrangliste, som det også var tilfældet det foregående år.