I Dallas lærte Sarah og Povl at tro på helbredelse

En to-måneders tur til Curry Blakes kirke i USA cementerede for Povl og Sarah Schmidt troen på, at Gud også helbreder i dag. Tilbage i Danmark igen startede de en gruppe i hjemmet på Fyn for at dele erfaringer om helbredelse. Her har de været op til 25 på en aften.

”Jeg håber på og regner med, at vores liv kommer til at ligne apostlenes liv mere,” siger Povl Schmidt med tanke på tegn, undere og Helligåndens kraft. Han og Sarah fik tro for helbredelser ved et to-måneders besøg i Curry Blakes kirke i Dallas sidst i 2022. Fotoet er fra Dallas, og det er Anton til venstre og Kaleb mellem Sarah og Povl. Foto: Privat

Povl Schmidts bror var begyndt at høre prædikener hver dag. Det fortalte han Povl.

”Det bed jeg meget mærke i og tænkte: ”Hold da op, kan man det?”. Jeg troede kun, at det var, når man var i kirken eller missionshuset,” fortæller Povl. Han blev meget inspireret af brorens prædiken-lytning. Derfor gjorde Povl det til en del af sin egen hverdag, når han gik alene i sit arbejde som tømrermester. ”I dét forvandlede Gud rigtig mange ting i mig; fik ryddet op i nogle ting og helbredte nogle sår, jeg havde indeni hjertet, og det gav mig sådan en helt naturlig lyst til at studere mere, til at komme tættere på Gud,” siger Povl.

Den første prædikant, som Povl lyttede til i tre måneders tid, var amerikanske Dan Mohler. Næste prædikant på lydtæppet var Curry Blake. Sidstnævnte virker i kirken Dominion Life Apostolic Church i byen Dallas i den amerikanske delstat, Texas.

Fordomme om helbredelses-prædikanter

Povls kone Sarah Schmidt forholdt sig i starten skeptisk til Curry Blakes budskab om helbredelse – og Povls idé om at tage over til kirken: ”Jeg havde nok en masse fordomme over for amerikanske prædikanter, der mener, at de ser helbredelser. Og det var lige netop derfor, at vi skulle tage derover,” siger Sarah.

”Jeg havde nok en masse fordomme
over for amerikanske prædikanter,
der mener, at de ser helbredelser.
Og det var lige netop derfor,
at vi skulle tage derover.”

Sarah Schmidt

Hun gik selv i gang med at undersøge sagen ved at lytte til Curry Blake. I november og december 2022 tog hun orlov fra jobbet som lærer og tog med Povl og deres tvillingedrenge til Dallas.
”Vi havde booket et hotel til den første uge, og så anede vi ikke, hvad der så ville ske,” siger Povl. Derefter endte de med at leje et værelse i et hus, hvor der boede andre fra kirken, eller som var besøgende langvejsfra ligesom dem.

Jordnær og himmelsk

I de to måneder i Dallas var kalenderen fuld af Bibel-studie-grupper, helbredelses-outreach uden for et lokalt hospital, gade-evangelisation, gudstjenester og en masse undervisning i helbredelse.
På hospitals-outreach på Parkland Memorial Hospital snakkede folk fra kirken om Jesus med de ventende uden for hospitalet. ”Folk var generelt set meget, meget åbne for at blive bedt for,” husker Sarah.

For kirken var det ifølge Povl og Sarah en naturlig og så at sige jordnær ting at se helbredelser. Under opholdet i Dallas så de ikke selv så mange helbredelser. Det tog de som en prøvelse i at holde fast i troen på, hvad de havde lært: ”Vi tog over til Dallas i håbet om at se helbredelser og forstå mere om helbredelser. Men da vi tog hjem derfra, havde vi faktisk ikke set særligt meget. Vi havde hørt rigtig mange historier og vidnesbyrd,” siger Povl. Mange i kirken i Dallas fortalte om at have bedt for folk, der ikke havde fået lægedom med det samme, men var blevet helbredt nogen tid efter bønnen.

Helbredt på vej hjem

På vej hjem i fly fra Dallas oplevede Sarah helbredelse for smerte i ørerne. Hvor hun før ikke kunne trykudligne på fly, så hun måtte alliere sig med særlige ørepropper, næsespray og pebermynteolie, var smerten pludselig forduftet. Problemet var ikke blevet bedt for i Dallas, hvilket Sarah kom til at tænke på i bilen på vej til lufthavnen: ”Så var det ligesom om, at Gud talte til mig om at gå i tro på, at det, vi har hørt om, er sandt: at ved Hans sår er jeg helbredt,” husker Sarah.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hjemme begyndte Povl at bede for samarbejdspartnere, kollegaer og kunder. Særligt husker Povl en kvinde i sit arbejdsliv, der oplevede at blive fri for angst. I starten skrev de ned, når de oplevede bøn føre til helbredelser; men de er stoppet med at tælle rækken, der i mellemtiden er blevet lang.

Deling om helbredelse

I januar 2023, ganske få uger efter hjemkomsten, startede Sarah og Povl en gruppe op i hjemmet, hvor de ville dele deres erfaringer om helbredelse. De inviterede vidt og bredt fra deres kirke og andre steder. ”I vores gruppe er der kommet nogle med den samme baggrund som mig – opvokset i en kristen familie – og har ikke set helbredelser sådan generelt i deres liv. Men efter de er begyndt at komme i vores gruppe og forstå de ting, som vi siger, er de også begyndt at se helbredelser, når de beder for folk,” siger Povl.

Hjemmegruppen blev sat op for at være et forum, hvor man kunne dele erfaringer om helbredelse, men den fungerer i dag også som en bibelstudie-gruppe, hvor Povl typisk står for oplæg og Sarah for lovsang. De har før prøvet at brænde ud og er opmærksomme på daglig alenetid med Gud for at søge ny kraft.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hjemmegrupper på Fyn

En del nye troende har lagt vejen forbi hjemmegruppen hos Povl og Sarah i Allested på Fyn. Nogle torsdage aftner har der været op til 25 med. ”Vores mål med gruppen har aldrig været, at der skulle være mega mange, der mødes om torsdagen. Den er åben for alle, og alle er altid velkomne,” siger Sarah. Folk i gruppen kommer fra mange forskellige steder på Fyn. Povl og Sarah ser det som det bedste, at folk på sigt selv kan starte små hjemmegrupper i deres lokalområde.

”Vi havde booket et hotel til den første uge,
og så anede vi ikke, hvad der så ville ske.”

Poul Schmidt

”Det er altid nemmere at skulle invitere folk hjem, hvor man er i nærheden i stedet for at skulle køre en halv time,” siger Sarah. Hvis du ønsker at blive bedt for af Povl og Sarah, håber de, at du har frimodighed til at kontakte dem. Det kan du gøre på povlschmidt@live.dk.