Sikrede akut nødhjælp til 90.000

På generalforsamlingen kunne generalsekretær Betina Gollander-Jensen præsentere MØ’s resultater i 2023. Foto: Mission Øst

På Mission Østs årsmøde i Karlslunde Strandkirke den 30. juni opsummerede generalsekretær Betina Gollander-Jensen organisationens arbejde i 2023. Deltagerne fik også præsenteret Missions Østs nye logo.

”Vi er Mission Øst – og vi skaber håb med vores handlinger. Sammen handler vi for at redde liv, vi beskytter børn og andre sårbare grupper – og vi forebygger menneske- og naturskabte katastrofer,” fastslog generalsekretæren ifølge en pressemeddelelses fra Mission Øst. Betina Gollander-Jensen fremhævede blandt andet, at Mission Øst stadig er tilstede i Afghanistan, selv om andre internationale donorer trak sig fra landet, fordi Taleban forbød kvinder at arbejde.

Generalsekretæren kunne fortælle, at MØ i 2023 sikrede, at ca. 90.000 mennesker modtog akut nødhjælp, at ca. 68.000 fik adgang til rent drikkevand, og tæt på 16.000 har modtaget hjælp til at modstå natur- & klimakatastrofer.

Nyt logo med solens stråler

Bestyrelsesformand Ole Ramsing præsenterede MØ’s nye logo, som dels skal symbolisere solens stråler og dels vise, at MØ skaber håb og nye begyndelser til de mest trængende. ”Der bliver også skabt en klar forbindelse mellem solens stråler og vores organisationsnavn Mission Øst, hvor solen står op i øst,” forklarede bestyrelsesformanden. På generalforsamlingen blev Ole Ramsing og Pia Jerslund genvalgt til bestyrelsen, som også består af Gitte Stausholm, Henriette Ravn, Søren Hartig og Alex Ramos-Penã.