Tidligere forstander på LTC bliver bindeled for inspiration i LM

Peter Leif Mostrup Hansen. Foto: Arkiv/ LM

Teolog Peter Leif Mostrup Hansen, Ødsted, tiltrådte den 1. juli stillingen som missions- og menighedskonsulent i Luthersk Mission.

”Jeg skal være med til at formidle, hvad der sker i LM’s missionsarbejde både nationalt og internationalt. Og jeg skal vise, hvad der fungerer godt, som man måske kan lade sig inspirere af og bygge videre på,” forklarer den 43-årige Peter Leif Mostrup Hansen ifølge et nyhedsbrev fra LM. Den nye missions- og menighedskonsulent var forstander for KFS’ Ledertræningscenter (LTC i Ødsted) fra 2020, indtil LTC lukkede i januar 2024. Før ansættelsen ved LTC var han frimenighedspræst i RandersKirken.

Formidler LM’s nationale og internationale arbejde

Som missionskonsulent har Peter Leif Mostrup Hansen særligt ansvar for LM’s arbejde blandt tyrkiske folkegrupper. Samtidig skal han som menighedskonsulent stå til rådighed for lederne i både kredse og frimenigheder og formidle inspiration på tværs af LM’s ydre og indre mission. ”Overordnet kan man altid lære noget af at se, hvordan andre gør, og jeg vil gerne tage et indblik i arbejdet andre steder i LM med rundt, hvor jeg kommer,” siger han og tilføjer:

”Forhåbentlig kan det være med til at sætte ens egen situation i perspektiv, når man hører om de udfordringer og glæder, der er andre steder.”

Arbejder fra Ødsted og Hillerød

Ud over konsulentopgaverne får Peter Leif Mostrup Hansen også opgaver med forkyndelse, ligesom han skal arrangere efteruddannelse for frimenighedspræster og landsansatte prædikanter.
Peter Leif Mostrup Hansen er tilknyttet LM’s sekretariat i Hillerød, hvor han vil være til stede to gange om ugen. Resten af tiden foregår arbejdet ud fra hjemmekontoret i Ødsted i Østjylland, fremgår det af nyhedsbrevet.