”Når kirken løfter”

Konferencen Når kirken løfter, som fokuserer på børn og unges trivlse, har en lang liste ”medarrangører” fra det danske kirkeliv.

Bykirken i Østergade 57 i Odense vil den 15. januar 2025 danne rammen om en større konference, der samler ”kirkedanmark” om kirkernes muligheder for at hjælpe børn og unge til bedre trivsel.

Børn og unge i kirken har det hverken værre eller bedre end andre børn og unge. Men evangeliets fortælling rummer et stærkt potentiale, som vi tror kan løfte og bære også ind i samtidens udfordringer, hedder det på hjemmesiden naarkirken.dk.

Fra svigt til løft

I 2021 gik flere kirker og organisationer sammen om at lave konferencen ‘Når kirken svigter‘, som satte fokus på menneskers oplevelser med en kirke som indimellem har svigtet sin opgave og har udøvet negativ social kontrol. Med konferencen ‘Når kirken løfter’ vil de mange kirkelige aktører nu sætte fokus på, hvordan kirken kan være en ressource ind i børn og unges liv og være med til at løfte dem og deres trivsel.

– Hvad kan vi i kirken gøre for at lade evangeliets fortælling komme til orde ind i børn og unges liv og skabe trivsel for dem, og hvordan kan kirken bidrage ind i samfundet i dag, så kirken ikke bliver en kirke, der svigter, men en kirke, der løfter? lyder spørgsmålet.

Præst og sociolog Thomas Willer taler om “Hvilke fortællinger former børn og unge i dag?

Programmet

Når kirken løfter er en dagskonference for alle, der arbejder med børn og unge i kirkelige miljøer. Konferencen foregår i Odense Bykirke onsdag d. 15. januar 2025 fra 9.30-16.00. Om formiddagen er der oplæg ved Bent Bjerring Nielsen om “Fortællinger som former os”; herefter “Hvilke fortællinger former børn og unge i dag?” ved Thomas Willer, samt “Hvad er evangeliet for børn og unge i dag?” ved Anne Thompson og Michael Agerbo Mørch.

Efter frokost er der panelsamtale om emnet : “Hvordan kan kirken løfte i samfundet?” og oplæg ved Dorte Toudal Viftrup om “Åndelige fortællinger som ressource for børn og unge”.

Tilmelding

Deltagelse i konferencen koster 300 kr. pr person og er inklusive forplejning. Tilmeldingsfristen er den 6. januar 2025 – eller når konferencen er fyldt.

Medarrangører af Når Kirken Løfter:

Baptistkirken og BBU;
Børne- og UngdomsOase (BUO),
Dansk Bibel-Institut (DBI), Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS),
Danmarks Unge Katolikker (DUK),
Evangelisk Luthersk Mission,
Evangelisk Luthersk Netværk, Evangelisk Frikirke Danmark + Ev. Frikirkes Børn og Unge,
Frelsens Hær,
FrikirkeNet,
Indre Mission (IM),
Indre Missions Ungdom (IMU),
Kristeligt Forbund for Studerende (KFS),
Kirkernes Integrations Tjeneste (KIT),
Landforeningen For Kristne Ungdomsforeninger (LFKU), Luthersk Mission (LM) og LMBU,
Menighedsfakultetet (MF), Metodisternes Børne- og Ungdomsforeninger,
MOSAIK,
SABUS (Ungdomsorganisationer tilknyttet Adventistkirken i DK),
Ung Mosaik,
Vineyard Danmark,
YFC (Youth For Christ)