Fulanier dræber 18 kristne i én landsby

Fulanier angreb sent på aftenen den 18. juli i den overvejende kristne landsby Mbacher i staten Benue i Nigeria. De nåede at dræbe 18 personer, før sikkerhedsstyrkerne ankom til stedet.

Det skriver Christian Daily International-Morning Star News. Landsbyboere slog alarm for at sikre, at soldater blev indkaldt for at hjælpe de civile, men da havde terroristerne allerede dræbt 18 personer, oplyste en af indbyggerne.

Forfølgelser af kristne i Nigeria

Nigeria er ifølge Open Doors’ 2024 World Watch List (WWL) rapport det dødeligste sted for kristne, idet 4.118 mennesker blev dræbt for deres kristne tro fra 1. oktober 2022 til 30. september 2023. Der sker også flere kidnapninger af kristne i Nigeria end i noget andet land, nemlig 3.300 i perioden. Nigeria har tredjepladsen, når det gælder antallet af angreb på kirker og andre kristne bygninger såsom hospitaler, skoler og kirkegårde. Ifølge WWL skete der 750 angreb i perioden.

Fulanier med islamistisk ideologi

Der findes millioner af fulanier på tværs af Nigeria og Sahel. Mange muslimske fulanier har ikke ekstremistiske synspunkter, men nogle af dem har holdninger, der kan sammenlignes med terrorgrupper som Boko Haram og Islamisk Stat (ISWAP). De ekstremistiske grupper har en klar målsætning om at bekæmpe kristne og symboler på kristen identitet, hedder det i en rapport fra 2020 fra Storbritanniens All-Party Parliamentary Group for International Freedom or Belief (APPG).

Kristne ledere i Nigeria har udtalt, at de tror, ​​at hyrdernes angreb på kristne samfund i Nigerias mellembælte skyldes ønsket om med magt at overtage de kristnes områder og påtvinge dem islam, da ørkendannelse har gjort det svært for muslimerne at finde nok græsningarealer til deres besætninger.