Kristen indisk kvinde dræbt af pårørende

Kristne ved begravelsen af ​​Bindu Sodi den 26. juni. Foto: Morning Star News

Bindu Sodi blev tævet ihjel med en hammer og andre våben den 24. juni på grund af sin konvertering til kristendommen. Mordet fandt sted i Toylanka, en landsby i delstaten Chhattisgarh i det centrale Indien.

Det skriver Voice of the Martyrs med henvisning til AsiaNews, British Asian Christian Association og Christian Post. Siden sin omvendelse for fire år siden havde den 32-årige Bindu Sodi været udsat for vedvarende chikane og trusler fra hinduistiske slægtninge. Da angrebet fandt sted, var hun i færd med at pløje en mark sammen med medlemmer af sin nærmeste familie, da de pludselig blev overfaldet. En pøbel bevæbnet med økser og andre våben fik Bindus mor, bror og søster til at flygte fra området. Bindu selv blev gentagne gange stukket og slået, så hun døde på stedet.

Der er indgivet klager til politiet, men der er endnu ikke truffet foranstaltninger mod angriberne. Derimod er det blevet rapporteret, at Bindus hinduistiske slægtninge modsatte sig, at hun fik en kristen begravelse. Drabet på Bindu Sodi er kun et af flere nylige angreb mod kristne i Chhattisgarh. Den 12. juni blev syv kristne familier overfaldet i en nærliggende landsby. I maj blev en anden troende slået og stukket ihjel og derefter begravet af sine overfaldsmænd, skriver Voice of the Martyrs.

Ifølge Morning Star News var det Bindu Sodis onkel og dennes sønner, der stod bag drabet. Hun havde været den eneste forsørger for sin mor, søster, yngre bror, hans kone og deres 2-årige barn. De efterladte har ikke kunnet vende hjem på grund af dødstrusler.