Præster i Storbritannien og USA ser tegn på vækkelse

– Der er en følelse af, at Gud er tilstede i rummet, siger pastor Craig Cooney, som oplever, at den åndelige tørke efter pandemien nu er slut i Nordirland.

– Noget har ændret sig, siger flere præster fra England til Nordirland. De ser tegn på vækkelse og en ny sult efter Gud i det tidligere åndeligt tørre område.

Det skriver CBN News. ”Noget har ændret sig i de seneste seks måneder, og det føles næsten, som om det er en stigende flod,” sagde pastor Craig Cooney, der leder Hope Church i Nordirland. Han mener, at den åndelige tørke, som blev forårsaget af pandemien, nu er forbi.

Kirken stod svagt under pandemien

”Mellem 2020 og 2023 sagde jeg ofte, at jeg aldrig havde set kirken stå så svagt. Det føltes, som om vi hele tiden bare gennemførte de rigtige handlinger efter Covid. Kirkerne kæmpede, og de var langt nede i antal. Men der var også en mangel på iver og passion og entusiasme. Der var en mangel på vækst, men noget ændrede sig omkring starten af ​​dette år, mener jeg. Det er svært at beskrive eller definere,” sagde Craig Cooney.

Pastoren, der forkynder for mere end 100.000 mennesker gennem Instagram via daily.prophetic, tilføjer, at den mest bemærkelsesværdige ændring er følelsen af Guds nærvær samt en stigning i antallet af helbredelser.

”Gud er i rummet”

”Der er denne følelse af, at ’Gud er i rummet’. Den er blevet født ud af bøn, og den fører til mere bøn. Vi har set det i vores egen kirke. Omkring 20 % af vores kirke kommer nu til vores ugentlige bedemøde, som foregår kl. 18.00 om onsdagen. Det er ikke et godt tidspunkt, men det er en times solid forbøn, og folk råber til Gud om at frelse de fortabte og deres egne familier.

”Og hver eneste uge får vi vidnesbyrd om helbredelse fra mennesker, som måske ikke engang troede på guddommelig helbredelse for bare seks måneder siden. Det er mennesker, der er ærlige, når de siger, at de er helbredt, for de ville ikke selv finde på det,” tilføjede Craig Cooney. Pastor Liz Doyle, der sammen med sin mand arbejdede i England gennem 25 år, har netop været i England, hvor hun bad sammen med en gruppe inde i Windsor Castle.

Her oplevede hun ved siden af Dronning Elizabeth II’s grav, at Gud talte om at bringe velsignelse til verden gennem den afdøde dronnings børn. ”Jeg forstod bare, at Herren vil gribe ind i St. George’s Chapel,” fortalte Liz Doyle på CBN News.

”En fantastisk dag. Vi døbte 2.000 mennesker,” skrev pastor Greg Laurie på Facebook den 28. juli efter at 50.000 havde deltaget i Harvest Crusade på Angel Stadium i Anaheim, CA.

Tusinder hørte Franklin Graham i Skotland

Også i nabolandet Skotland er der tilsyneladende noget, der er ved at spire: I juni var pastor Franklin Graham med sin ”God Loves You Tour” i Glasgow, hvor mere end 7.000 mennesker mødte op, og mange gav deres liv til Kristus.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



”Gud elsker dig, og han er villig til at tilgive vores synder, men vi er nødt til at komme til ham på hans måde, og det er gennem Jesu Kristi kors,” sagde Franklin Graham til publikum. En ung skotsk mand beskrev sin oplevelse under mødet: ”Jeg gik frem i aften, fordi Franklin talte så stærkt, da han sagde ”rejs dig fra din stol’, og jeg var nødt til at stå op fra min plads! Jeg var nødt til at komme derhen. Jeg var ikke klar over, at der ville være 2-3.000 mennesker lige bag mig. Den slags giver mig angst, men jeg var ligeglad, for jeg ville bringe det til korset,” fortalte han.

Vækst på 30 procent

For Craig Cooney er den nye tid noget, han har ventet længe på at se. ”Jeg føler lidt, at Herren siger: ’Du får, hvad du går efter.’ Og jeg følte, at han sagde: ”Søg helbredelse, sats på helbredelse”, og det har vi gjort. I de første fem måneder af dette år er vores kirke vokset med omkring 30 procent – utrolige 30%, og vi har ikke gjort noget anderledes,” fastslog Craig Cooney.

Tegn på himmelsk regn

På spørgsmålet, om det betyder, at der er tale om vækkelse, sagde Craig Cooney: ”Jeg tænker på Elias, hvor han bliver ved med at sende tjeneren tilbage for at se, om der kommer regn. Og syvende gang sagde han:


Artiklen fortsætter efter annoncen:



”Jeg ser en sky på størrelse med en mands hånd.” Skyen var ikke regnen, men det var et tegn på, at der var noget på vej, og Elias blev ved med at bede, indtil regnen kom.”
Craig Cooney tilføjer, at han tror, ​​at Herren selv omtaler begivenhederne som en ”sky”, og at han siger:

”Jeg viser dig, hvad der er tilgængeligt og muligt, og hvad jeg vil glæde mig til at give dig. Jeg kalder mit folk til bøn og til indvielse og til et dybere niveau af engagement. Hvis du søger mig af hele dit hjerte, vil jeg komme til dig.”

Massedåb i Californien

Fra Californien i USA melder pastor Greg Laurie fra Harvest Christian Fellowship om endnu en massedåb ved Pirates Cove. Det skete efter dette års Harvest Crusade, som samlede hele 50.000 mennesker på Angel Stadium i Anaheim – mens endnu flere samledes på parkeringspladsen og online for at deltage. Pastor Laurie talte om ”Synderens bøn”, og 3.500 mennesker gik ned på marken for at give deres liv til Kristus. Brandvæsenet tillod ikke flere at gå med, men yderligere 1.500 mennesker deltog online og bad om frelse.

Herefter kom 2.000 personer for at blive døbt ved Pirates Cove, fortalte Greg Laurie den 28. juli.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Vækkelse under koncertturné i USA

Evangelisten Zane Black, der turnerer med den kristne koncertturné Winter Jam, sagde, at unge mennesker tørster efter Kristus og længes efter noget ud over det, verden kan give dem. Evangelisten har rejst gennem 39 byer med Winter Jam, der tilbyder fans flere bands til én lav pris (fx en donation på $15). Dette års turné inkluderede blandt andre Crowder, Lecrae, CAIN, Katy Nichole, Seventh Day Slumber og Newsong. Ved hvert stop holdt Zane Black en andagt, hvor han forkyndte evangeliet.

34.500 nye troende

Nu oplyser arrangørerne ifølge Crossword.com, at dette års koncertturné har registreret ikke mindre end 34.500 personer, som har taget imod Jesus for første gang. Der har endda været et par udsolgte arrangementer undervejs, fortalte Zane Black. Ved et af de udsolgte shows blev nogle af de unge, der ikke var i stand til at komme ind i arenaen, stående udenfor. Det viste sig, at de havde tilbedt Gud hele natten på en parkeringsplads, fortalte sang-evangelisten efterfølgende.