Ungt par med hjerte for unge og mission genåbner YWAM-København

Soli Deo Gloria, også kendt som ’Huset’, er ejet af foreningen ’Unge Kristne’, som stiller det til rådighed for YWAM i Danmark. Huset, der blev erhvervet i 1972, har en lang missionshistorie bag sig og bliver nu base for Benjamin og Rebecca Pihl. Foto: YWAM Danmark

Efter et par års pause er Youth With A Mission (YWAM) atter rykket ind i Soli Deo Gloria midt i hjertet af København. Det er Rebecca og Benjamin Pihl, som er flyttet ind i det historiske hus i Knabrostræde. Herudfra vil de nå københavnerne med evangeliet under YWAM’s motto ’ at kende Gud og gøre ham kendt’.

Det nye kapitel blev markeret ved et velkomstevent fredag den 30. august, hvor YWAM-relationer og venner af huset var med for at byde Benjamin og Rebecca velkommen. I løbet af eftermiddagen og aftenen var op mod 100 mennesker på besøg, og tiden blev brugt på lovsang, bøn og fællesskab.

Erfarne YWAM’ere

Til højre Rebecca og Benjamin sammen med Flemming Walsøe fra foreningen ’Unge Kristne’. Op mod 100 mennesker var med til re-launch af YWAM København i Soli Deo Gloria den 30. august. Foto: YWAM Grimerud

Når Benjamin og Rebecca kaster sig ud i den nye tjeneste, er det med et solidt kendskab til Youth With A Mission – også kendt som Ungdom Med Opgave – som missionsorganisation. De har begge, siden de var teenagere, været med i børne- og teenarbejdet KKI, hvor de i flere år har været ledere. For at være fuldtidsmedarbejder i YWAM skal man have gennemført en dis-cipeltræningsskole (DTS). Det gjorde Benjamin og Rebecca på Grimerudbasen i Norge i 2021 og har siden 2022 arbejdet på det norske hovedcenter. Her har de haft mange forskellige ansvarsområder.

”Vi har fået et godt indblik i, hvordan en YWAM-base hænger sammen. Hvad der virker, og hvad udfordringerne kan være. YWAM er gode til at give ansvar og lederskab til unge folk, og det har vi fået. Vi har haft ansvar for mange events, lige fra små opgaver som en lovsangsaften til at administrere events for 400 gæster,” fortæller parret. Rebecca har desuden været baselederens assistent, og Benjamin har haft ansvaret for modtagelse af gæster for hele basen.

I samarbejde med YWAM Danmark er det Grimerudbasen, der udsender Benjamin og Rebecca. Det betyder, at de gennem de første to år følger dem tæt med månedlige samtaler og sparring.

Visioner og planer for YWAM København

Om tankerne for arbejdet i København fortæller Benjamin og Rebecca: ”Vi har et særligt hjerte for ungdommen i Danmark og har selv mærket igennem vores vandring, hvor vigtigt det er at udfordre og udruste unge til et aktivt liv i tro. SDG (Soli Deo Gloria, red.) ligger super centralt og er omringet af unge mennesker og studerende. Så vi ser både et behov, men også en kæmpe mulighed for at nå netop de studerende i København.”

Enhed er også noget, der ligger det unge par på hjerte, og de har et ønske om at være med til at styrke de kristne til at stå sammen i enhed og til at leve et radikalt liv for Gud, på den måde han kalder hver især til. Og så er mission udenfor Danmarks grænser vigtigt:

”Danmark har en både lang og Gudsfyldt historie med mission, som har sat sit præg på mange lande i verden. Vi tror på, at vi vil se flere unge tage ud i mission og få et hjerte for at dele det bedste budskab med verden. Derfor vil vi som YWAM København både have fokus på at støtte op om mission, fortælle om mission, men også bygge et netværk op, som ønsker at sende og tage ud på missionsture,” fortæller parret og fortsætter:

”Ydmyge hjerter er en retningslinje, vi har sat særligt for os selv som team. Vi ønsker at se et København på knæ for Gud, og at det vil gå op for mennesker, at Gud er den største og den første. Det betyder også, at vi selv må gå i ydmyghed og i tilbedelse af ham. Vi ønsker at se folk på knæ og fuldt overgivet til ham, derfor må vi også selv gå på knæ og tilbede ham, i gerninger, ord, lovsang og bøn. Vi ønsker at være bevidste om, at æren er hans alene.”

Til at starte med har Benjamin og Rebecca nogle konkrete planer om studentercafé, forskellige slags arrangementer i SDG, at modtage outreachteams fra andre YWAM-baser og samarbejde med de forskellige kirker i København. Men hvordan tjenesten praktisk ser ud, ved de ikke 100 procent endnu, for som de pointerer, så er de jo kun lige startet op sidste fredag.

Ja til Gud på ubestemt tid

Men hvad får et ungt par til at rejse fra et stort YWAM-center med mange kolleger og starte på en ny opgave helt alene?

”Vi har altid haft et hjerte for Danmark for at se flere mennesker blive frelst og leve i brand for Gud. Vi har også et hjerte for missionsarbejde. Så, at vi endte med at starte YWAM op i København, har været en proces over to års tid. Men kort fortalt så oplevede vi, at vores håb, ønske og hjerte for Danmark voksede under den tid, vi kørte med ’The Send’ i Danmark (En eventrække med fokus på mission, red.) Vi har bedt sammen og har oplevet Guds ledelse i den retning meget stærkt. Vi er overbeviste, om at Gud har kaldet os til København, så vi har sagt et ja til Gud på ubestemt tid. Vi er her så længe, Gud leder os i det, og så længe det er nødvendigt.”

Håber I på, at flere kommer som fuldtidsmedarbejdere og er en del af opgaven?

”Vores vision for YWAM København kræver mange flere hænder. Så ja – vi både håber og har samtidig en klar forventning om, at flere kommer til. Vi har snakket med en god håndfuld mennesker allerede, imens vi boede på Grimerud, som var interesserede i at komme og hjælpe til. Nogen ville deltid, og nogen ville fuldtid. Så det er noget, vi har lagt over i Guds hænder og er egentlig ikke bekymret for det,” slutter Benjamin og Rebecca.

Samarbejdet med YWAM Norge

Da YWAM’s team i København lukkede ned for et par år siden, faldt det naturligt for YWAM’s danske landsleder, Ulrik Corneliussen, at se mod Norge, hvor de har omkring 500 fuldtidsmedarbejdere. I Danmark har man p.t. meget få medarbejderressourcer. Så med ønsket om at få gang i arbejdet i København igen kontaktede Ulrik danske Lone Jax, der sammen med sin mand er baseleder for Grimerud.

Herfra begyndte processen med at samle et team til København. Målet var et team på 6-8, og selv om det ikke er realiteten lige nu, følte Benjamin og Rebecca alligevel, at de skulle tage det første skridt og starte op i København. Og det glæder den danske landsleder:

”Jeg er ved virkelig godt mod efter samlingen i fredags, hvor vi har været op mod 100 mennesker. De 60 var fra Norge og langt størstedelen af dem var unge. Også bestyrelsen for Unge Kristne var til stede, og for dem var det en stor opmuntring at se huset igen blive brugt til det, som oprindelig var formålet. Under fredagens event kom to ægtepar ind fra gaden og stod og lyttede til lovsangen i ca. 20 minutter. Og det er noget af det, huset også kan med den placering, det har,” siger Ulrik Corneliussen, og understreger vigtigheden af, at YWAM Danmark og Grime-rudbasen fortsat bakker fuldt op om Benjamin og Rebecca.

Youth With A Mission er en verdensomspændende missionsorganisation, som er involveret i over 200 nationer. Alle medarbejdere er ulønnede og selv ansvarlige for at rejse støtte til eget underhold.

Læs mere om YWAM i Danmark på ywam.dk