Ny leder af Caritas Danmarks bestyrelse

Stine Rørbæk Møller bliver ny leder for Caritas Danmarks bestyrelse fra oktober.

Biskop Czeslaw Kozon har den 5. september 2024 udpeget Stine Rørbæk Møller som ny leder for Caritas Danmarks bestyrelse. Stine Rørbæk Møller afløser Christa Bonde, der efter 12 år på posten har ønsket at give den videre.

”Stine Rørbæk Møller har den helt rette profil og de relevante erfaringer til at kunne varetage posten som forperson for Caritas Danmark,” udtaler Biskop Czeslaw Kozon i en pressemeddelelse. Den kommende leder er uddannet socialrådgiver og jurist og er embedsmand i Udlændinge- og Integrationsministeriet. Hun har arbejdet på mange niveauer i den katolske kirke og bidraget aktivt til Caritas Danmarks arbejde som frivillig.

Stine Rørbæk Møller er desuden formand for den biskoppelige kommission for retfærdighed og fred, Justitia et Pax, som primært har en rådgivende funktion overfor biskoppen. Kommissionen er i tæt kontakt med Den Europæiske Konference af Justitia et Pax-kommissioner.

Tak til forgængeren

Christa Bonde stopper som leder af Caritas Danmarks bestyrelse efter 12 år på posten.

I pressemeddelelsen hedder det, at Stine Rørbæk Møller overtager posten efter Christa Bonde, som igennem 12 år har spillet en afgørende rolle i Caritas Danmarks positive udvikling. Her takker biskop Kozon også Christa Bonde for hendes store engagement og udtaler blandt andet: ”Under Christas ledelse har Caritas kun udviklet sig positivt, og antallet af ydelser for verdens udsatte er steget markant. Alene i 2023 fik over 500.000 mennesker hjælp af Caritas Danmark, i Danmark og i verdens brændpunkter.”

Selve overdragelsen vil foregå på Caritas Danmarks årsmøde i Esbjerg i den sidste weekend i september, hvor Christa Bonde vil holde sin sidste beretning og Stine Rørbæk Møller formelt vil blive præsenteret for baglandet.

Caritas Danmark

Bestyrelsen består i øvrigt af: Ann-Lise Aasesdatter (Næstformand); Christian Noval; Michele Fejø Marquest; Sidse Surel Mogensen og Khoa Manh Dinh. Caritas Danmark er Den katolske Kirkes humanitære hjælpeorganisation. Organisationen blev grundlagt i 1947 og er én af Danmarks ældste nødhjælpsorganisationer. Den er en del af det verdensomspændende Caritas-netværk, der samarbejder tæt med folkelige og kirkelige organisationer i over 200 lande og territorier.

Caritas Danmark har som målsætning at arbejde for en verden, hvor fred og retfærdighed hersker, hvor det enkelte menneskes værdighed anses for fundamental, og hvor vores jord betragtes som et fælles gode og et fælles ansvar. Helt centralt i arbejdet ligger Den katolske Kirkes sociallæres princip om at tage særligt hånd om de fattige, udstødte og undertrykte. Caritas har derfor til formål at bekæmpe fattigdom, nød og uværdighed og fremme menneskelig udvikling, social retfærdighed og bæredygtighed i en fredelig verden, hedder det i pressemeddelelsen.