Stille Stunder fejrer 10-års jubilæum med stor koncert i Kolding

Det tværkirkelige medie ”Stille Stunder”, som udgiver danske lovsange, podcasts og en daglig andagt, fejrer sit 10-års jubilæum med en koncert i Kolding den 26/10.

For ti år siden så ”Stille Stunder” dagens lys, og det fejres den 26. oktober med en jubilæumskoncert i Kolding.

Det var Rasmus Helmer Smedstrup, som startede Stille Stunder. Han tænkte, at vi som kristne måtte kunne bruge de sociale medier til evangelisation og startede derfor YouTube-kanalen ’Stille Stunder’, hvor man kunne finde nye danske lovsange, fremført af lovsangere fra hele Danmark, på tværs af kirkeretning. I dag er ’Stille Stunder’ et tværkirkeligt medie med egen hjemmeside, som producerer og udgiver danske lovsange og podcasts. De arbejder tæt sammen med danske sangskrivere og udgiver nye danske lovsange flere gange årligt. Hver dag udgiver de også en andagt på Stille Stunder Podcast.

Rasmus Helmer Smedstrup startede Stille Stunder.

Glædesfyldt og rolig aften

Rasmus Smedstrup glæder sig over, at Stille Stunder nu kan fejre 10-års jubilæum, og det skal markeres med en lovsangs-koncert. ”Med koncerten ønsker vi at fejre, hvad Gud har gjort i de ti år, der er gået, og at fejre de talentfulde sangskrivere, der har bidraget til Stille Stunder,” siger Rasmus. ”Vi har planlagt en aften fyldt med musik, glæde og refleksion, hvor vi sammen kan fejre et årti med lovsang og kreativitet. Det handler ikke om at skabe en stemning, men om at fokusere på Gud og give ham ære.”

Blandt de medvirkende er Simon Pedersen og Christoffer Højegaard, og derudover er der gæster, som Rasmus ikke vil afsløre, da det skal være en overraskelse.

Gratis koncert

”Jeg ser meget frem til koncerten,” siger Rasmus. ”Jeg forventer en glædesfyldt, rolig aften, hvor vi sammen kan glæde os over de fantastiske sange, og hvad Gud har gjort. Jeg ønsker, at folk går derfra med fred og en oplevelse af Guds nærvær.” Koncerten er gratis og åben for alle, så Rasmus håber, at rigtig mange vil finde vej til Kolding.

”Vi har valgt at holde koncerten i Kolding, da det giver mulighed for, at folk kan komme fra flere steder i landet,” siger han.

Danske lovsange

Stille Stunder ser frem til at kunne udgive flere sange og være kreative i mange år endnu. For Rasmus har det stor betydning at bevare ”danskheden” i lovsangen. ”Mit ønske er, at vi ikke forsøger at kopiere udenlandsk lovsang – som også kan noget – men i stedet bevare vores salmetradition og vores egen måde at skrive lovsange på,” slutter han. Jubilæumskoncerten finder sted den 26. oktober kl. 19.00 i Samværket på Lykkegårdsvej 100 i Kolding. Der er fri entré.