Børnenes egen bibelhistorie

Eller: Derfor er der stadig brug for
søndagsskoler…Når børn skriver stile om religion, afsløres hvor meget – eller hvor lidt – religionslæreren har formået at banke ind i hovedet på dem.
Niels Vogels bog „De første to mennesker på jorden var Hans og Grete“ (Borgen) er fornøjelig læsning – her et udpluk fra børns stile, hvor de på deres egen måde får presset hele Mosebøger ned i en enkelt stil:

I begyndelsen opfandt Gud lampen, så man kunne se noget. Så kom blomsterne og bierne og de andre dyr, og til sidst kom menneskene. Han lavede først Adam, men da der blev noget tilbage, lavede han også en dame, der hed Eva.

En dag i det gamle testamente regnede det så meget, at man kunne sejle over det hele. En gammel mand, der hed Noah, skyndte sig at bygge en redningsbåd; den kaldte han Pagtens Ark, men det eneste, han nåede at redde, var en zoologisk have, alle andre mennesker døde.

(Abraham og Sara) sad i Mamrelund og blev meget gamle, næsten lige så gammel som Jerusalem, der blev over 1000 år, før han døde. Isak blev også meget gammel til sidst. Han var både blind og døv, men de kunne ikke snyde ham alligevel, for han kunne mærke, at de havde hår på armene.
Osv. Osv.

Ikke kedeligt, nærmest eventyrligt, og oven i købet sjovt. Blot kan man håbe, at bibelhistorien sidder lidt bedre fast i søndagsskolen.