Modeshow skal få penge til at yngle

Frikirke tager utraditionelle metoder i brug for at finansiere nyt kirkebyggeriLørdag den 17. januar arrangerer Vestermarkskirken i Grindsted et pelsmodeshow i en nedlagt fabrikshal på Nymarksvej i Grindsted. Projektet er et led i et projekt „tusse-yngel“, hvor kirkens medlemmer får en tusse, dvs. tusind kroner, som de skal få til at yngle og give til kirkens byggeprojekt.
Et medlem, Leif Skov, har allerede samlet 70.000 kr. ind på denne måde. Bl.a. ved et nøglelotteri, hvor folk kunne købe en scooternøgle. Den hvis nøgle vandt, fik så scooteren.
Det er også Leif Skov, der står bag modeshowet. Han håber, en entre på 50 kr. pr. person vil skæppe godt i kassen.
– Jeg tror, mange har en opfattelse af, at kirken kun handler om orgelmusik og lange kedelige prædikener. Sådan er det ikke. Hvis jeg kan rykke lidt ved disse opfattelser ved at lave nogle helt andre arrangementer og samtidig få mine 1000 kr. til at yngle, er jeg godt tilfreds, siger Leif Skov.
Det er buntmager Ole B. Christensen, der kommer og viser sin kollektion af minkpelse. Professionelle modeller viser pelse, huer, tasker m.m. Desuden medvirker kirkens gospelkor, Room4Joy.
Pengene skal gå til opførelsen af et nyt 1800 m2 stort kirkecenter i Grindsted, og præsten har slet ikke noget imod de anderledes metoder:
– Det jo ikke ligefrem et typisk kirkearrangement, men det gør ikke noget. Vi vil gerne være en kirke for hele mennesket, siger John Lorenzen.