Bombe mod Folkekirkens Nødhjælp i Irak

Tre blev såret, da en fjernudløst bombe lørdag d. 31. januar eksploderede og ødelagde en af Folkekirkens Nødhjælps biler i Basra i det sydlige Irak.En af de sårede blev bragt til hospitalet. Søndag kunne han dog udskrives. To andre blev behandlet af Folkekirkens Nødhjælps egne folk, mens to andre slap uden mén.
– Det er ikke sådan, at bomben var specielt rettet mod Folkekirkens Nødhjælp. Der var ingen, der på forhånd kunne vide, at en af vore biler ville køre netop denne vej. Bomben er snarere rettet mod al udenlandsk virksomhed hernede, vurderer Folkekirkens Nødhjælps minetekniske ekspert, Sam Christensen, der netop er på arbejdsbesøg i Basra.
Folkekirkens Nødhjælp har siden april udført ammunitionsrydning og reparationsarbejder på vand, el- og sanitetsinstallationer i det sydlige Irak.