Foreløbig 50 kirker vil invitere Danmark-til-middag

Men Alpha forventer at i alt 200 kirker er med i fremstødetMindst 50 kirker vil den 8. september invitere Danmark til middag.

– Vi forventer 200 kirker, siger Bess Serner-Pedersen

Det er Alpha-kurserne, der står bag ideen, og her håber den daglige leder, Bess Serner-Pedersen, at mange flere vil tilmelde sig.
– Der er her først i 2004 allerede tilmeldt over 50 kirker – 9 måneder før eventet. Det glæder vi os meget over. Vi regner med at vores vurdering på ca. 200 deltagende kirker til september nemt opfyldes. Der kommer til stadighed en jævn strøm af tilmeldinger ind, siger hun.
„Danmark til middag“ skal gøre flere interesserede i kirkernes udadvendte Alpha-kurser, som starter op netop der.
Ved at invitere på samme dag, kan man få ekstra opmærksomhed. For at få flere kirker med på idéen, vil Alpha holde inspirationsmøder rundt omkring i Danmark i løbet af maj og juni. Alle tilmeldte kirker vil få en personlig invitation til inspirationsmødet i nærheden af dem. Men andre må gerne møde op.
På disse møder vil der blive vist de materialer, som kirkerne får (plakater, invitationer, pressemeddelelser osv.) samt forslag til, hvordan middagsselskabet bedst kan afholdes.
– Hvad man skal tage hensyn til, gode råd og inspiration. Det vil være en god idé at sende det team, som skal stå for ’DK til middag’ i jeres kirke, opfordrer Bess.
– Eventet bliver mest effektiv, hvis kirken slutter op og arbejder med ved at invitere venner og bekendte til aftenen. Inspirationsmødet vil også berøre, hvordan man kan få kirken med på idéen.
Inspirationsmøderne holdes følgende steder:

Ålborg: tirsdag d. 18/5 kl. 19.30
Herning: onsdag d. 26/5 kl. 19.30
Åbenrå: onsdag d. 26/5 kl. 19.30
Fyn: ikke fastlagt endnu
København: onsdag d. 12/5 kl. 19.30
Hillerød: torsdag d. 3/6 kl. 19.30
Næstved: torsdag d. 10/6 kl. 19.30
Rønne: torsdag d. 27/5 kl. 16.

Lokaliteterne bliver offentliggjort senere, lover Alphas daglige leder.