Sex-cd’er destrueres

CD-rom med „sexualoplysning“ om dyresex
stoppes af indenrigs- og sundhedsministerenEn ny CD-rom, Sexstarz, med oplysninger om sex, prævention og følelser, der skulle have været uddelt til landets 9. klasser, er blevet stoppet af indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen. – Den overskrider simpelthen grænsen for, hvad der er acceptabelt. Hvad skal det gøre godt for at fortælle børn og helt unge om dyresex og sex med urin og afføring? Det er min klare holdning, at det ikke er statens opgave, og det har i hvert fald intet at gøre med præventionsoplysning. Derfor har jeg besluttet, at materialet ikke kan bruges, udtaler indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen.

CD-rommen Sexstarz er blevet skrottet

CD-rommen var fremstillet i et samarbejde mellem Sundhedsstyrelsen og foreningen Sex og Samfund og var tænkt som udskolingsmateriale til folkeskolens ældste klasser.
De 60.000 fremstillede kopier vil nu blive destrueret.
Indenrigs- og sundhedsministeren har bedt Sundhedsstyrelsen om at udarbejde et oplæg til nyt udskolingsmateriale.
– Det er en meget beklagelig situation. Også fordi CD-rommen havde rigtig mange gode elementer. Men de kunne ikke på nogen måde opveje dens respektløse og holdningsløse forhold til børn, unge og deres første erfaringer med sexlivet, siger Lars Løkke Rasmussen.
Tove Videbæk fra Kristendemokraterne har kaldt Lars Løkke Rasmussen i samråd om sagen og spørger, hvorfor CD-rommen først blev trukket tilbage en uge inden den skulle være omdelt, og hvilke konsekvenser sagen får for Sundhedsstyrelsen og for samarbejdet med foreningen Sex og Samfund.