Tv-metereolog går ind for „kristen“ politik

Maria Hørby er Kristendemokraternes ny spidskandidat i Søndre StorkredsKristendemokraterne(KD) i Søndre Storkreds i København har valgt Maria Hørby, geolog og tidligere tv-meteorolog, som spidskandidat til næste folketingsvalg.

Maria Hørby går ind for kristne værdier

– Maria Hørby deler Kristendemokraternes visioner om et samfund, der bygger på værdierne respekt, omsorg og ansvar, udtaler Michael Hedelund, formand for Søndre Storkreds.
Den nye spidskandidat vil arbejde for „respekten for vore medmennesker“ – uanset hvem de er, hvor de kommer fra, og hvad de tror på. Den respekt er i modsætning til visse andre partier ikke til diskussion i KD, siger Maria Hørby.
Men har du selv en kristen baggrund – spurgte vi den kendte tv-meteorolog:
– Nej, jeg er ikke specielt kristen, heller ikke aktiv i en bestemt kirke. Men det udelukker ikke, at jeg kan sympatisere med Kristendemokraternes visioner. Næstekærlighed og forvalteransvar er jo kristne grundholdninger, og dem går jeg ind for.
Maria Hørby vil gå aktivt ind i „kulturkampen“ med de kristne værdier. Globaliseringen gør det vigtigt, at stå fast på de værdier som kendetegner vores kulturkreds, mener hun.
– Jeg håber, at jeg sammen med Kristendemokraterne kan medvirke til, at Folketinget får en mere ‘human’ sammensætning efter næste folketingsvalg.
Maria Hørby er til daglig redaktør for LR Uddannelse, et forlag der arbejder med undervisningsmaterialer til folkeskolen og gymnasiet.