Cuba mangler bibler

Større frihed for kristne på Cuba, men stadig mangel på bibler, melder Åbne Døre.Til trods for restriktioner mod gudstjenester, evangelisering og kristen uddannelse er den evangeliske kirke på Cuba blandt de menigheder i Latin-Amerika, som vokser hurtigst.
Kristne ledere siger til Åbne Døre, at Castros regime har vist mere tolerance over for kristne, efter at Pave Johannes Paul II besøgte øen i 1998. For eksempel sidder der for tiden ingen præster i fængsel for påstået politisk kriminalitet og mange husmenigheder kan nu drive deres virksomhed uden at risikere pludselig at måtte lukke.
Til trods for den større frihed er der fortsat stor mangel på bibler. Udenlandske missionsorganisationer kan hvert år sende et vist antal bibler til Cuba i regi af „The Bible Commission of the Ecumenical Concil of Churches of Cuba“. Men myndighederne konfiskerer rutinemæssigt bibler, som privatpersoner prøver at tage med ind i landet.