Norsk prinsesse fik dåbsgave af kirken

Er sikret kristne bøger og musik de næste 12 årDen lille norske prinsesse Ingrid Alexandra, der bliver den første kvinde på den norske trone, fik i dåbsgave et medlemsskab i dåbsklubben Trip Trap, en bogklub, der drives af Kirkeligt Pædagogisk Center.

Efter dåbshandlingen i lørdags viste kronprinsparret den nydøbte Ingrid Alexandra frem. Foto: KPK-foto/Håvard Sæbø

– Vi har længe diskuteret hvad vi skulle give vores lille prinsesse. Vi fik et spørgsmål fra Oslo Domkirke om vi ville være med til at give et medlemskab i en dåbsklub, og det sagde vi ja til. Vi syntes det var en fin gave, siger Asker menigheds daglige leder, Kari Ann Gunnerød, til Kristeligt Pressekontor.
– Vi håber at prinsessen og kronprinsparret sætter pris på gaven, siger Kari Ann Gunnerød. Medlemsskabet i dåbsklubben vil følge prinsessen og hendes forældre til hun er 12. At gaven varer så længe finder menighedsrådet i Asker godt. I løbet af medlemstiden vil prinsessen få blandt andet kristne bøger og CD’er gennem klubben.
– Så vidt mig bekendt har både prinsesse Märtha Louise og kronprins Haakon Magnus fået en kristen opdragelse, og det virker som om kronprinseparret ønsker at også prinsessen skal få det, siger Kari Ann Gunnerød.
Erling Birkedal, der leder Kirkeligt Pædagogisk Center, fortæller at menighedernes gave til prinsessen giver inspiration til arbejdet med at formidle hjælpemidler til dåbsoplæringen i familie og hjem. Dåbsklubben har nu omkring 5.500 medlemmer.