‘MENNESKESØNNEN’ HÆDRET IGEN:
Dansk Jesus vandt i Norge

Peter Madsens tegneseriebog om „Menneskesønnen“ vandt norsk pris for bedste udenlandske serie- Jeg er erklæret ateist, men jeg blev fascineret af denne serie. Sådan sagde en kendt ung norsk venstrefløjsaktivist, Aslak Sira Myhre, da han overrakte den årlige norske pris for ‘bedste udenlandske serie’ i 2004 til den danske tegner Peter Madsen for hans 140 siders tegneseriebog om »Menneskesønnen«.

Peter Madsens fortolkning af Jesu dåb.

Tegneserien om Kristus blev udviklet og udgivet af Det Danske Bibelselskab i 1995, og har solgt 60.000 eksemplarer i Danmark. Efter at den er udkommet i en række andre lande, er den nu udgivet af Det Norske Bibelselskab, hvor der på de to første måneder gik 1.000 eksemplarer over boghandlernes diske.
Peter Madsen sagde ved prisoverrækkelsen til Bergens Tidende, at han nægtede at genfortælle bibelhistorien slavisk.
– Det ville været blevet dødkedeligt. I stedet valgte jeg at fortælle historien om Jesus fra apostelen Peters perspektiv. Hans oplevelse af den behøver jo slet ikke at være sandheden, så der er rum for en selvstændig eftertanke, påpeger Madsen. For ham selv blev Meneskesønnen en chance for at udforske sin egen tro.
– Skal du fortælle en historie til andre, må du først finde ud af den selv. Det siger tegneren, hvis navn jo stammer fra den mest markante af Jesu disciple, til Bergen Dagblad.