1.500 kristne dræbt i massakre

Muslimske ekstremister invaderede kirker
og slagtede løs i Nord-NigeriaAf Helge J. Stautland, KPK

Vold mod kristne i delstaten Plateau i Nigeria førte for få uger siden til, at flere end 1.500 kristne, deriblandt otte pastorer, blev dræbt. 173 kirker blev ødelagt ved angrebene, melder Åbne Døre.

Talsmænd for „The Church of Christ“ in Nigeria siger, at muslimske ekstremister har rekrutteret over 10.000 lejesoldater fra Niger og Chad for at angribe kristne landsbyer. 50.000 mennesker skal være flygtet på grund af hændelserne den sidste tid.
–Myndighederne sympatiserer med den kristne kirke og de dræbte medlemmer, og vi vil gøre alt hvad vi kan for at kontrollere spredningen af vold mod kristne i Plateau, sagde guvernøren for delstaten, Joshua Dariye.
Nigerias præsident, Olusegum Obasanjo, indrømmer at myndighederne i de nordlige delstater ser ud til at være hjælpeløse og uden vilje til at gøre noget ved situationen.
Sammenslutningen „The Christian Association of Nigeria“ (CAN) anklager myndighederne i Nigeria for at have en passiv holdning til de problemer kristne står overfor.
– Hvordan kan nogen forklare eller bortforklare, at forsvarsløse kristne bliver massakreret? Kirker er blevet invaderet mens forsamlingerne tilbad, og mænd, kvinder og børn er blevet kommanderet ned på gulvet og derefter hugget ihjel med økser og jungleknive, skriver CAN i en udtalelse.

Delstater med islamisk sharia-lovgivning. Staten Plateau grænser op til Bauchi og Gombe. Grafik: www.lclark.edu