Danskere støtter AIDS-ramte i Thailand

Over 100 børn får hjælp til mad, husly og skolegang fra DanmarkInger Lise og Mogens Koch Pedersen startede et arbejde for AIDS-ramte familier i Thailand i 1998. Inger Lise har netop været i Thailand i 2 uger for at besøge lederen „Ang“ og følge op på arbejdet, parret forlod sidste sommer.

Inger Lise Koch Pedersen har lige tilset arbejdet.

– Antallet af HIV-smittede børn, vi støtter fast blev øget med 10, mens Inger Lise var derude, fortæller Mogens Koch Pedersen.
Det betyder, at AIDS Care i dag støtter 35 børns skolegang, samt yder hjælp til deres familie. I alt 100 mennesker får i dag en eller anden form for hjælp og støtte fra AIDS Care hver måned.
AIDS Care centret ligger i Chiang Mai ved Mekongfloden i Thailand. Samarbejdet med den lokale sundhedsklinik er blevet udvidet, så centret kan trække på lægehjælp og få hjælp til hurtig udrykning.

Søndagsskole i sundhedsklinik

– Vi er også begyndt at holde søndagsskole for AIDS Cares børn og andre interesserede, fortæller Inger Lise. – Søndagsskolen holdes på den lokale sundhedsklinik med lægens accept.
AIDS Care har dannet en gruppe, som tager på husbesøg og derefter formidler den fornødne hjælp til AIDS ramte familier i omårdet.
Inger Lise og Mogens Koch Pedersen har været missionærer i Thailand siden 1994. I perioden 1994-1998 var de udsendt af Det Danske Missionsforbunds fællesarbejde til en tjeneste på mediecentret Voice of Peace (Fredens Stemme).
Siden 1998 har de arbejdet selvstændigt med AIDS Care projektet med støtte fra Missionsforbundets menighed i Brovst.