Flygtning med i bestyrelse

Den 34-årige afrikanske jurist Bernhard Hakizimana fra Hillerød blev sidste weekend valgt ind i Tværkulturelt Centers bestyrelse.
Bernhard Hakizimana kom til Danmark som asylansøger for to år siden. Han er uddannet jurist fra hjemlandet, men da borgerkrigen brød ud i Rwanda i 1994, måtte han flygte til Congo. Her arbejdede han de næste ti år for kirkelige og humanitære organisationer i flygtningelejre.
Bernard Hakizima-na er opvokset i den katolske kirke i hjemlandet og kommer i dag i Grønnevang Kirke i Hillerød. Han er desuden med til at arrangere Middage på tværs i københavnske folkekirker og holdt for nylig oplæg om livet i eksil på Tværkulturelt Centers forårskonference om eksilpsykologi.
Den sprogbegavede afrikaner har lært dansk på rekordtid og håber at kunne starte på Københavns Dag- og Aftenseminarium til august.