Genbrug hjælper børn

Genbrugsbutikken Det Åbne Hjerte fejrer i april 10 års jubilæumButikken Det Åbne Hjerte på Nørrebrogade i København sørger for, at Skandinavisk Børnemission er i stand til at hjælpe nødlidende børn og deres familier i Ukraine og Filippinerne.I sin tid blev butikken startet op af nu afdøde Frode Petterson, der var missionschef i Skandinavisk Børnemisision. Den nuværende leder Jan Grejsen, der har været leder af butikken i 3 år, siger, at det går „rigtig godt“.
De 22 frivillige medarbejdere sørger dog også for, at butikken er Skandinavisk Børnemission i Danmarks største indtægtskilde. Overskuddet går ubeskåret til arbejdet i Ukraine og FIlipppinerne.

Gave til Mary

Butikken, der sælger alt fra tøj til møbler, får flere henvendelser om ugen fra folk, der har brugte ting, de gerne vil donere. Tingene bliver dog altid udsat for en kritisk gennemgang, da Det Åbne Hjerte kun sælger ting, der er pæne og rene. Normalt kommer folk selv med effekterne, men de større ting henter Skandinavisk Børnemission selv.
Jan Grejsen fortæller, at butikken fik god opmærksomhed, da TV-Lorry lavede en happening på Mary Donaldsons fødselsdag.
Et tv-hold kom og filmede butikken og gik ind og købte et par ting, de ville overrække Mary.
– De købte en trækronhjort og en plastiklysekrone. Lysekronen var faktisk fra en Tiger-butik, men de købte den for 50 kr., fortæller en glad Jan Grejsen. Selv om der stort set altid er fuldt af kunder i butikken, skal der nok komme endnu flere, når alt i butikken kan købes for halv pris i ugen op til fødselsdagen d. 24. april.

Hjælp til børn

Skandinavisk Børnemission i Danmark er en del af „Skandinaviska Barnmissionen”, der blev etableret i 1983, og som har internationalt hovedkontor i Malmö.
I Filippinerne arbejder Skandinavisk Børnemission med bl.a gadebørn, seksuelt misbrugete børn og børn på lossepladsen. I Ukraine hjælpes børn, der er syge efter Tjernobyl ulykken.