Israel forhindrer kristne udsendte i at arbejde

Især evangeliske kristne føler sig ramt af en ny restriktiv visa-politik i Israel. Ortodokse elementer ser ud til at ville forhindre disse kristne i at arbejde, selv om de er nogle af Israels mest hengivne venner.Alle slags kristne bliver ramt af nedskæringen af visa, forhaling, bureaukrati osv., som en hård kerne i regeringen ser ud til at have iværksat. Men da de evangelikale ikke har Vatikanet eller andre magtfulde institutioner i ryggen, rammes de ofte mere end andre. Derfor har ‘United Christian Council in Israel’ nu reageret og opfordrer til protest overfor regeringen.
Man påpeger, at Israel skader sig selv med denne politik, og der er også stor uenighed indenfor regeringen. F.eks. er turistministeren imod den restriktive politik. Men de ortodokse frygter, at de kristne kun er i Israel for at omvende alle jøder.
Fra Danmark er f.eks. ægteparret Maya og Henri Vaucher blev hindret i at fortsætte efter over 20 år i Israel. De var tidl. lærere på Apostolsk Højskole i Kolding.