Lutherske kirker vokser

Der er 66 mio. lutheranere i verden
Globalt set oplever lutherske kirker tilgang af nye medlemmer. Væksten sker i Afrika. I Europa går medlemstallet tilbage.Det er konklusionen på en undersøgelse foretaget af Det Lutherske Verdensforbund i Geneve.
Største regionale vækst finder vi ikke overraskende i Afrika, hvor der på to år er blevet 1,1 mio. flere lutheranere, svarende til en fremgang på 9 pct. Ved udgangen af 2003 var der registreret godt 13 mio. lutheranere i Afrika.
Asien oplever en mere moderat vækst på 2,5 pct. svarende til godt 7 mio. lutheranere.

Nedtur i Europa

Til gengæld ser det ikke så godt ud med udviklingen i de gamle lutherske områder, Europa og Nordamerika. I Europa har der over de sidste to år været en nedgang af medlemmer på 640.000. Trods nedgangen er der dog stadig 36 mio. lutheranere i Europa og 8,5 mio. i Nordamerika.
Danskere støtter, hvor væksten er størst
Oplysningerne kommer fra Sudanmissionen, der samarbejder med tre lutherske kirker i Afrika. Det er Den Evangeliske Lutherske kirke i Den Centralafrikanske Republik med 55.000 medlemmer, Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun, der har 106.000 medlemmer og Kristi Lutherske Kirke i Nigeria, som i dag har 1.167.000 medlemmer.