Syd-syd-missionærer på besøg i Danmark

Evangeline og Daniel Wagang, der arbejder for at forbedre levevilkårene for Cambodjas fattigste gennem landbrugsarbejde og landsbyudvikling, er på tre ugers venskabsbeøsg i Danmark.Evangeline og Daniel Wagang kommer fra Filippinerne og har siden 2000 arbejdet som Danmissions missionærer i Cambodja – udsendt af den lutherske kirke i Filippinerne. Daniel er en erfaren højlands-agronom, og Evangeline er uddannet inden for sundhed og ernæring. Sammen har de fire børn, hvoraf de to yngste er med i Cambodja. De to ældste bor og går i skole i Filippinerne.
Parret arbejder i ICC -International Cooperation Cambodia, som Danmission har etableret i samarbejde med fire andre kirkelige organisationer.

Wagang-familien arbejder for Danmission i Cambodja

Fire år i Cambodja

Wagangs startede deres arbejde i Cambodja i 2000. I tre år arbejdede de i den nordøstlige del af landet i provinsen Ratanakiri, tæt ved grænsen til Laos og Vietnam. I januar 2004 flyttede familien til Phnom Penh, hvor Daniel arbejder som landbrugsrådgiver 3-4 timers kørsel væk, nemlig i Preah Sdach.
Evangeline er med i et kristent fængselsarbejde, hvor man organiserer besøg hos de indsatte, distribuerer sæbe, tandpasta mv., organiserer bibelkredse og tilbyder fangevogterne undervisning i engelsk.

Syd-syd-missionærer

Evangeline og Daniel Wagang er filippinske missionærer, tilknyttet Danmission – såkaldte syd-syd-missionærer.
Baggrunden er, at Danmission forsøger at udfordre kirkerne i Asien og Afrika til selv at være i mission. De menneskelige ressourcer er ofte store i kirkerne i syd, mens de økonomiske er små. Derfor støtter Danmission sendelsen økonomisk.
En stor gevinst af dette samarbejde er, at asiater udsendt til asiater har flere kulturelle fællestræk end europæere og asiater. Det gør samlivet og missionen lettere.