Diakonuddannelse statsgodkendes

Fra efteråret kan studerende på Diakonhøjskolen i Århus for første gang modtage SU, da Diakonhøjskolen kommer ind under CVU-loven, loven for mellemlange videregående uddannelser.Gennem mere end 80 år har Diakonhøjskolen uddannet ca. 3500 diakoner, men nu er diakonuddannelsen på vej til at blive Danmarks første godkendte diakonuddannelse.
Godkendelsen gælder i første omgang som forsøg med henblik på senere godkendelse som diakonuddannelse. Indtil nu har Diakonhøjskolen hørt under højskoleloven, hvor de studerende ikke er SU-berettiget.
Diakonhøjskolen uddanner i dag ca. 40 diakoner om året, men det forventes, at tallet vil stige med den forbedrede økonomiske situation for de studerende.
Rygtet om SU har allerede betydet, at Diakonhøjskolen har fået flere henvendelser end nogensinde før.
I anledning af at „diakonuddannelsen i Danmark” er på vej, holder Diakonhøjskolen reception torsdag d. 6. maj kl. 10-12, hvor blandt andre biskop Karsten Nissen og biskop Kjeld Holm vil bringe hilsener og kommentere betydningen af den nye diakonuddannelse.